Bestemmingtips: Las Vegas3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Als ultieme klapper op de vuurpijl, zou ik mijn laatste week in Amerika doorbrengen in Las Vegas. Deze stad heeft eigenlijk geen introductie nodig, maar is dé gok hoofdstad van de wereld. Ik vloog van Washington Dulles (IAD) naar Las Vegas McCarren Airport met Southwest Airlines en kwam avonds aan in Las Vegas. Na een nachtje bijslapen in het Stratosphere hotel, kon mijn weekje Sin City beginnen.

1) Hotel sightseeing

De Las Vegas Strip is de lange boulevard waar de meeste hotels, restaurants en winkels zijn. De hotels die aan de strip liggen, zijn een attractie op zich. Elk hotel huisvest verschillende soorten entertainment. Er zijn verschillende comedy, magie, tribute, headliner en dinner shows die avond aan avond vol zitten. De hotels hebben vaak een thema waarin het gehele hotel is meegenomen. Zo is het hotel The Venetian gebouwd met een inpandige kanaal waar gondels varen. Hotel Paris wanen bezoekers zich in Parijs door de replica van de Eiffeltoren en de Franse ‘Rue’s’. Het New York – New York hotel is sterk beïnvloed door, hoe kan het ook anders, de stad New York. Het hotel heeft een inpandige achtbaan die door de Empire State Building, Vrijheidsbeeld en andere typische New Yorkse gebouwen gaat. Elk hotel heeft wel iets unieks, bijzonders en zijn echt een attractie op zich om naar toe te gaan. De inpandige gok machines kunnen niet ontbreken en zijn vrijwel altijd bemant.

 

 

 

Deze diashow vereist JavaScript.

2) Cirque Du Soleil

Op mijn to-do list voor Las Vegas stond erg hoog een bezoek aan Cirque du Soleil. Het zijn uiteindelijk twee shows (O in het Bellagio hotel en Ká in MGM Grand) geworden.
Cirque Du Soleil heeft acht shows in Las Vegas die elke dag, het hele jaar door worden gespeeld. De shows hebben verschillende thema’s en zijn een waar spektakel om te zien!
Overdag worden bij sommige shows een backstage tour gegeven die (gratis) toegankelijk is en waar er meer verteld wordt door de show director.

 

Pre-show CDS
Pre-show CDS

3) Grand Canyon

Het bezoek aan deze kloof is een erg populaire toeristentrekker die ik zeker kan aanraden. Onderweg kon je langs de Hoover Dam wat een onwijs mooi uitzicht geeft. Ongeveer twee uur rijden vanaf Las Vegas ligt de Grand Canyon. De orginele bewoners, Hualapai Nation, heten je ‘welkom’ en je kan het gebied door middel van een shuttlebus bezoeken. Er is een North Rim (minder toeristen) en een South Rim waar het Grand Canyon Village ligt, waar er is nagebootst hoe de vroegere Indianen daar woonden.

 

Great Grand Canyon
Great Grand Canyon

 

Deze diashow vereist JavaScript.

4) Fremont Street Experience

Iets minder bekend dat de Las Vegas Strip is Fremont Street. Deze straat is een ‘doorgang’ naar de Strip en huist een 24-uurs winkelcentrum en het grootste video scherm ter wereld waar met een Zipline naar beneden kan worden abseiled. De hotels die in dit gebied staan, zijn wat ouder (of beter gezegd, vintage) en zijn ook kleinschaliger. Elke avond is er live entertaiment op één van de drie podia.

Fremont Street
Fremont Street

Las Vegas was ge-wel-dig! Ik heb heel erg genoten van alle shows, mensen, omgeving, hotels en sfeer. De sfeer zit er zeker in en 24 uur per dag kan er overal worden gegokt, gedronken en gefeest.Ik ga zeker terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *