Lagere Economy Comfort Tarieven Europese Vluchten KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft afgelopen maand de Economy Comfort tarieven voor Europese vluchten (inclusief Tel Aviv) in prijs verlaagd; zowel de contante toeslag als met Flying Blue miles. De verlaging is maximaal 30%.

Tarieven Economy Comfort

Voorheen gold voor Economy Comfort op Europese vluchten een tarief van 10 tot 25 Euro, of 3000 tot 6000 Flying Blue miles per vlucht. Nu is de basisprijs verlaagd tot 8 tot 16 Euro, of 2400 tot 4400 miles tot 72 uur voor vertrek. Interessant is echter dat de prijzen binnen 72 uur voor vertrek nóg lager worden, in tegenstelling tot het intercontinentale beleid waar juist ver voor vertrek de laagste prijzen zijn (klik). Vanaf 3 dagen voor de vlucht zijn de prijzen tussen de 6 en 16 Euro en het Flying Blue tarief 1900 tot 4400 miles (erg slechte waarde natuurlijk).

Flying Blue Platinum leden krijgen Economy Comfort stoelen nog steeds gratis. Gold en Silver leden krijgen 50 en respectievelijk 25% korting op de tarieven.

KLM Fokker 70
KLM Fokker 70 cabine

Stoel met extra beenruimte

Naast Economy Comfort worden ook de kosten voor een stoel met extra beenruimte in de nooduitgang verlaagd. Voorheen was dit 15 tot 30 Euro, of 4.000 tot 7.500 Flying Blue miles. Voortaan varieert het van 10 tot 22 Euro of 2.900 tot 5.900 miles

Conclusie

Waarschijnlijk verkochten de stoelen met de oude, in mijn ogen erg hoge, tarieven niet goed. Met de verlaagde prijzen hoopt de maatschappij meer klanten de upgrade te ontlokken. Het is zonde dat KLM Gold en Silver leden van Flying Blue geen Economy Comfort stoel toewijst op de dag van vertrek als ze anders toch niet geboekt worden. Veel te vaak worden non-frequent flyers geüpgraded naar de lege stoelen in plaats van Elite leden.

H/T Flyertalk

Reacties

 1. RobertFB zegt

  Op het plaatje lijkt zo’n Economy Comfort stoel heel wat… maar in de praktijk valt het bar tegen. Geef mij maar extra ruimte bij de nooduitgang.

  • The Flying Dutchboy zegt

   Natuurlijk komt dit plaatje van de intercontinentale vloot, maar ze hebben ook niet de grootste personen uitgekozen voor de foto.
   Voor beenruimte is de nooduitgang inderdaad vaak het beste, maar soms lever je daar ook stoelbreedte voor in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *