Mercure Rome Delta Colosseo3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Om het grijs en koud weer in Nederland & België te ontvluchten trokken we voor enkele dagen naar Rome.  Om het meeste te maken van de korte tijd daar, gingen we op zoek naar een hotel in het centrum van de stad en viel ons oog op het Mercure Delta Rome Colosseo.

IMAG4021
wat zou er met de linkse palmboom gebeurd zijn?

De Mercure hotels zijn binnen de Accor groep een beetje een ratjetoe.  Het grootste deel zijn hotels die eerst zelfstandig waren en daarna pas tot de Accor groep zijn toegetreden. Het niveau van de kamers kan daarom nogal eens verschillen. Ook het Mercure Rome Delta Coloseo was ooit een zelfstandig hotel. Sinds enkele jaren behoort het tot de Mercure groep en in 2013 werd het hotel ook gerenoveerd.  Het hotel ligt, zoals de naam reeds doet vermoeden op een steenworp van het Colosseum en naast het park del colle oppio, waar je de ruines van het Domus Aurea, het gouden huis, van keizer Nero terugvindt.

IMAG4049

In de aangename lobby werden we vlot in het Engels te woord gestaan en in geen tijd hadden we onze kamersleutel.  De kamers zijn modern ingericht maar ook piepklein. Vastgoed is duur in Rome en dat merk je.  Zo was de douche niet in de badkamer, maar in een nis naast het bed.  Vreemd, maar de beschikbare ruimte wordt zo wel optimaal gebruikt zodat de kamer niet benepen aanvoelt.  En je gaat tenslotte toch niet naar Rome om een ganse dag op je kamer te zitten suffen.

2909_ro_00_p_1024x768

Het king size bed ligt comfortabel en de gordijnen verduisteren perfect de kamer.  Verder vind je in de kamer nog een mini-bar, safe en koffiezet terug.

IMAG4002

Het ontbijt, een ruim en gevarieerd buffet, gaat door in de ontbijtzaal op het gelijkvloers.  Een aangename, lichtrijke ruimte die echter ook veel te klein is.  We bezochten het hotel in Februari, niet echt de topmaand qua hotelbezetting, en moesten al wachten op een tafeltje. Tijdens de zomermaanden moet dit nog veel erger zijn.

IMAG4019

Het hotel beschikt ook over een heerlijk groot dakterras met bar en zwembad. Hoewel de temperatuur in de zon vlot naar de 20 graden liep, bleek dat nog te koud voor de Italianen en blijft de bar tijdens deze periode van het jaar nog gesloten te zijn. Je kan echter in de lobbybar een drankje halen en meenemen naar boven. En omdat een fles prosecco maar €22 kostte, zaten wij al snel met een ijsemmer en fles bubbels enkele uurtjes heerlijk van de Italiaanse zon en het schitterend uitzicht te genieten, salute!

IMAG4051

Naast het dakterras is de grote troef van het hotel haar ligging. Zo vind je er vlak tegenover de Basilica San Clemente, een 11de eeuwse kerk, waaronder je de ruïnes van een 4de eeuwse kerk kan gaan bezoeken én daaronder nog eens de restanten van enkele Romeinse huizen en een tempel aantreft. Het is zeker de moeite waard om deze minder bekende site eens te bezoeken.  Het Colosseum en het Forum Romanum liggen, zoals gezegd, op wandelafstand. En van daaruit kan je gemakkelijk te voet of met de metro de andere Romeinse bezienswaardigheden bezoeken.

2909_sl_01_p_1024x768

Wie op zoek is naar een aangename locatie in het centrum van Rome kan ik dit hotel zeker aanbevelen. Het slaapcomfort is heerlijk en de ligging onovertroffen.  Veel plezier in de eeuwige stad!

Overzicht

Voordelen

Ligging!
Dakterras!
Uitgebreid ontbijtbuffet

Nadelen

Kleine kamers
Geen gym
Kamers aan de voorkant kunnen last hebben van straatlawaai

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Service

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Een prima hotel met een uitstekende ligging en een fantastisch dakterras

3 min leestijd">
3.6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *