Elitestatus Uitwisseling & Matching Bij Cruisemaatschappijen

Elitestatus Uitwisseling

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dit artikel werd als eerste gepubliceerd op Insideflyer.com op 24 November 2015 door Marshall Jackson.

Wat denk je van cruisemaatschappij elitestatus matching? In het verleden hebben cruisemaatschappijen elite-statussen niet gematcht op de manier zoals dat vaker bij vliegmaatschappijen voorkomt. Maar elitestatus uitwisseling is een term die trouwe cruise-reizigers zouden moeten leren kennen, zeker wanneer ze vaak met Royal Caribbean Cruises Ltd. dochterondernemingen Azamara Club Cruises, Celebrity Cruises, en Royal Caribbean International varen. Elitestatus uitwisseling betekend simpelweg dat wanneer je elitelid bent bij een cruisemaatschappij waar een grotere “moederonderneming” eigenaar van is, een andere cruisemaatschappij onder diezelfde onderneming je elitestatus erkend.

cruise line loyalty, elite status reciprocity, status match,
Fotocredit: Shutterstock

Elitestatus Uitwisseling

Laten we beginnen met de Carnival Corporation cruisemaatschappijen. Carnival refereert naar hun programma als Vacation Interchange Privileges (Vakantie Inwisselbare Privileges: VIP). Wanneer je de elitestatus hebt bereikt bij een van de Carnival maatschappijen, kom je bij de dochtersmaatschappijen in aanmerking voor dezelfde kortingen die terugkomende passagiers ontvangen, maar dat is al het voordeel dat je krijgt. Aan de andere kant heb je het elitestatus uitwisselingsprogramma aangeboden door Royal Caribbean Cruises Ltd, die meer van de elite-voordelen aanbieden voor leden van de programma’s van drie van hun merken. Uitwisselbare voordelen beginnen bij het Platinum niveau van Royal Caribbean’s Crown & Anchor Society. Platinum en Emerald leden beginnen bij het Select niveau van de Celebrity’s Captain’s Club. Diamond en hogere lidmaatschappen beginnen bij het Elite niveau in de Captain’s Club. Eveneens, wanneer je een trouw lid bent bij Celebrity en Elitestatus niveau hebt bereikt, zal Royal Caribbean je matchen aan het Diamond niveau in hun Crown & Anchor Society. De tabel hier beneden geeft een gedetailleerd overzicht van onderling uitwisselbare statusniveaus binnen de Royal Caribbean merken.
(Credits Tabel: Azamara)

Elitestatus uitwisseling

Zoals te zien zijn de meest exclusieve, hoge rangen in elk programma (Discoverer Platinum, Zenith en Pinnacle) niet te bereiken via het uitwisselingsprogramma. Maar, de voordelen van het niet “onderaan de ladder” hoeven te beginnen zijn duidelijk. Een Diamond Plus lid van Royal Caribbean’s Crown & Anchor Society geniet bijvoorbeeld van een “Elite” status bij Captain’s Club. Wanneer je vaart met Celebrity, wordt je behandeld als eerdere passagier, zelfs wanneer dit je eerste Celebrity cruise is. Daarnaast ontvang je ook uitnodigingen voor verscheidene feestjes en recepties, plus de voordelen zoals internet credits, gratis wasservice en nog meer.

Natuurlijk heeft elk voordeel een nadeel. Wanneer je met een zustermaatschappij vaart, verdien je geen punten in je “thuisprogramma”, je krijgt simpelweg een vergelijkbare status erkenning en verdient enkel punten voor het programma van de maatschappij waarmee je vaart.

Elitestatus Uitwisseling Is Begonnen

Echte status matching zoals die waar de meeste vliegmaatschappij loyaliteitsprogramma-fanaten mee bekend zijn heeft in het verleden nooit bestaan in de cruise branche. Maar MSC Cruises heeft daar kortgeleden verandering in gebracht. Eerder in 2015 introduceerde MSC de eerste echte “status match” van een cruisemaatschappij en biedt sindsdien equivalente statuserkenning aan in hun MSC Voyager’s Club voor leden van andere cruisemaatschappijen en hotel loyaliteitsprogramma’s. Jammer genoeg vallen vliegmaatschappij programma’s momenteel nog buiten dit aanbod.

Of het nou dankzij elitestatus uitwisseling of een nieuw beschikbare elitestatus match is, een nieuwe cruisemaatschappij uitproberen betekend niet automatisch dat je weer onderaan de elitestatus-ladder moet beginnen. Geniet van je cruise!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *