Review: dnata lounge Singapore Changi Terminal 15 min leestijd

Review: dnata lounge Singapore Changi Terminal 1

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Mijn reis vervolgde na een korte dag in Singapore verder naar Bali. Ik vloog vanaf Singapore met KLM naar Bali, deze Fifth Freedom Flight is zeker interessant om eens World Business Class met KLM te vliegen. Voorafgaand aan de reis verbleef ik in de dnata Lounge Singapore Changi Terminal 1, waar deze review over zal gaan.

Singapore Changi Airport

Er zijn verschillende manieren om op het vliegveld van Singapore Changi te arriveren. Zelf ging ik ditmaal vanuit het Grand Mercure Singapore met de gratis shuttlebus naar het vliegveld. Maar het is ook prima te bereiken met de metro of taxi.

Onlangs is Jewel Changi Airport geopend. Dit miniattractie park is voor veel mensen een dagje uit, maar je kunt ook voorafgaand aan je vlucht, of bij aankomst zeker een kijkje nemen. Dit enorme complex bestaat uit bijna 300 winkels en vele restaurants. Maar wellicht het mooiste is wel de grootste overdekte waterval. Wil je meer weten over de Jewel Changi Airport, check dan ook even dit artikel van Theo.

Deze diashow vereist JavaScript.

Inchecken in Terminal 1

KLM & Air France hebben hun eigen check-in balie op de luchthaven. Op het moment van reizen was ook duidelijk dat KLM binnenkort haar 100ste verjaardag viert. Leuk om te zien dat dat op deze manier overal zichtbaar wordt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het inchecken verliep erg vlot en de meneer achter de balie leek ook erg zin te hebben in zijn werkdag en was dan ook erg vriendelijk. Na het inchecken kreeg ik een voucher voor de lounge en kon ik naar de security en douane. Singapore is ook bezig met een nieuwe paspoortcheck, waardoor je niet meer langs een beambte hoeft en ook geen stempel meer bij vertrek in je paspoort krijgt. Hierdoor kun je dus versnelt naar de gate of bijvoorbeeld lounge.

Review: dnata lounge Singapore Changi Terminal 1
Uitnodiging voor toegang aan de dnata Lounge Singapore Changi Terminal 1

Toegang dnata Lounge Singapore Changi Terminal 1

Reizigers die met KLM vliegen in Business Class of een elite plus status hebben bij o.a. Flying Blue kunnen gebruikmaken van deze lounge. Ook als je vliegt in Business- of First Class met Cathey Pacific, Air France, Delta, Finnair, AirAsia, Air Mauritius, Bangkok Airways, Druk Air, Myanmar Airways International heb je toegang. Eveneens als je een elite plus status hebt bij deze maatschappijen. Verder kun je toegang krijgen tot de lounge met de Priority Pass, Diners Club, DragonPass, Lounge Key en Lounge Club.

Review: dnata lounge Singapore Changi Terminal 1
Entree dnata Lounge Singapore Changi Terminal 1.

Zitruimtes

Bij binnenkomst kun je naar links en rechts. Aan beide zijdes zijn verschillende zitruimtes om aan de linkerzijde is het wat meer open met zitbanken en enkele tafeltjes. Aan de rechterzijde zijn verschillende ruimtes gecreëerd die zijn afgeschermd met verschillende wanden. Er zijn zowel hoge als lage zitplekken. Bijna alle zitplekken zijn voorzien van oplaadpunten en soms een tafeltje.

Review: dnata lounge Singapore Changi Terminal 1

Deze diashow vereist JavaScript.

De lounges is best ruim, dus biedt ruimte voor voldoende mensen. Ik vond het een prima lounge voorafgaand aan de vlucht, het voldoende ook niet té groot en ook niet te klein waardoor je hier op je gemak kunt zitten.

Eten & Drinken

In de dnata Lounge Singapore Changi Terminal 1 is een ruimte keuze aan eten en drinken. Er zijn warme en koude gerechten. Deze worden continue bijgevuld. De gerechten zijn smaakvol en van prima kwaliteit. In principe staat bij veel gerechten wat erin in de gerechten zit. Mocht er iets zijn waarvoor je bijvoorbeeld allergisch bent, geef dat dan aan, sommige gerechten kunnen ze maken zonder deze ingrediënten erin. Ook is er ruime keus aan dranken, van vruchtensappen tot frisdranken en alcoholische dranken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Faciliteiten

Kom je van een lange vlucht en heb je hier een overstap, of heb je net een meeting gehad in de stad en wil je nog even opfrissen in de lounge? Dat is mogelijk, want er is in deze lounge een douche aanwezig. Het sanitair is modern en leuk ingericht. Het ziet er allemaal prima uit, echter zijn de amenities vrij beperkt, maar voldoende voor een douchebeurt.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de lounge is verder WiFi aanwezig, deze is vrij vlot, dus handig om nog wat werk te verrichten. Ook zijn er bij de entree magazines aanwezig om te lenen tijdens je bezoek aan deze lounge. Ook is er een tv met daarop de actuele vertrektijden aanwezig, altijd handig.

Deze diashow vereist JavaScript.

Artikelenreeks

Gedurende mijn reis in de verschillende landen in Azië, heb ik verbleven in verschillende hotels, diverse vliegreizen gemaakt en bijzondere plekken bezocht. Middels een aantal artikelen zal ik jullie de komende tijd informeren over de verschillende hotels en de combinatie met onder andere mijn Le Club AccorHotels Gold lidmaatschap. Ook zal ik enkele reviews schrijven over de vliegreizen en airport lounges. Als laatste zal ik ook enkele bestemmingen uitlichten. Op dit moment is er al geschreven over:

 Beeldmateriaal: MdTurck

Overzicht

Publicatie Datum

22 September 2019

Voordelen

- Deze lounge is vlakbij de douane. Vanuit hier ben je er in een paar minuten.
- De lounge is groot, maar overzichtelijk.
- Een moderne lounge.
- Lekker eten en drinken.
- Prettige douche.

Nadelen

- Personeel kan je prima helpen, maar je moet ze wel eerst vinden aangezien ze zich nogal eens verstoppen in de keuken.
- Het opruimen van gebruikte borden en dergelijke gebeurt niet heel consequent.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

De dnata Lounge Singapore Changi Terminal 1 is een prettige lounge om vooraf te verblijven. Er zijn prettige zitgedeeltes en je kunt er prima eten en drinken. Er is ook gedacht aan voldoende privacy in de lounge. Zeker als je gratis gebruik kunt maken van deze lounge, zou ik er heen gaan. Moet je betalen, dan is het echt afhankelijk van je overstaptijd. Voor een uur zou ik er niet zo snel voor betalen.

5 min leestijd">
3.9

Reacties

  1. Bert zegt

    Dnata op Singapore is niet te. vergelijken met bv Emirates lounge daar. Zeker geen topproduct, ook niet echt slecht. ik ben er al een keer of 20 geweest, dus kan een evenwichtig oordeel vellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *