Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.
Afgelopen vrijdagavond om 21:00 is de langste vlucht ter wereld vertrokken uit New York. Vlucht QF7879 legde een totale afstand van ruim 16.000 km af in bijna 20 uur. Zondagochtend om 7:10 landde de Boeing 787-9 Dreamliner in Sydney. De vlucht werd uitgevoerd door Qantas en betrof een testvlucht om te onderzoeken wat de medische gevolgen zijn voor bemanning en passagiers.
Langste vlucht ter wereld
Acht van de op dit moment 10 langste vluchten ter wereld zijn gelanceerd sinds 2016. Hierbij moet je denken aan Doha-Auckland met Qatar Airways, Londen-Perth met British Airways en Atlanta-Johannesburg met Delta Air Lines. Vorige week schreven we al over de langste vluchten ter wereld op insideflyer.nl. Niet alle toestellen zijn geschikt om zulke lange afstanden te maken. De nieuwere toestellen zoals de Boeing 787 en 777 en Airbus A350 en A380 kennen namelijk een zuiniger keronsineverbruik. Op dit moment heeft Singapore Airlines het record in handen met de commerciële vlucht tussen Singapore en Newark (bij New York).
Medische gevolgen
De 20 uur durende vlucht maakt deel uit van een onderzoek om te zien wat de medische gevolgen zijn van bemanning en passagiers om zo lang in een vliegtuig te zitten. Zo houden de 40 passagiers, 4 piloten en andere bemanningsleden 2 weken voor de vlucht en 2 weken na de vlucht een logboek bij. Een dergelijke lange vlucht kan voor piloten erg vermoeiend zijn. Daarom zijn er camera’s in de cockpit geplaatst om hun alertheid in de gaten te houden.
Bij de passagiers wordt gekeken hoe zij reageren op de jetlag. Jetlags treden vaak op na het doorkruisen van 3 tijdzone’s of meer. De beste remedie is dan aanpassen aan de nieuwe tijdzone, evenals het opzoeken van zonlicht.
Bron: NRC
Geef een reactie