Review: Aegean Airlines Business Lounge Athene3 min leestijd

aegean airlines, business lounge, Athene, review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Aegean Airlines is lid van Star Alliance en heeft twee business lounges op hun hub in Athene, ééntje in de Schengen en ééntje in de non-schenken zone. Een paar weken geleden bezocht ik vooraf mijn vlucht naar Istanbul de Aegean Airlines Business Lounge.

Locatie

Nadat ik was ingecheckt, kon ik richting de paspoortcontrole en security gaan. Vervolgens kwam ik in het Duty Free gedeelte terecht en moest ik simpelweg rechtdoor lopen om bij de lounge uit te komen. De Aegean Airlines Business Lounge bevindt zich namelijk helemaal aan het einde van de terminal, naast de Goldair en Swissport lounges. Daardoor kan het nog een flink stuk lopen zijn naar je gate. De lounge is ook niet direct zichtbaar. Je moet namelijk eerst een wat donker gangetje doorlopen waarna je vervolgens bij de ingang van de lounge uitkomt.

Ingang van de lounge.

Toegang

Bij de balie werd ik vriendelijk welkom geheten en overhandigde ik mijn boarding pass. Je hebt toegang tot deze lounge als je business class vliegt met Aegean of als je Star Alliance Gold status hebt en vliegt in elke willekeurige reisklasse. De lounge is dagelijks geopend van 4:00 tot 0:30.

Zitgedeeltes

De Aegean Airlines business lounge in de Non-Schengen zone is een stukje kleiner dan die in de Schengen zone. Het eerste wat me opviel in deze lounge was de felle laminaatvloer.

Aegean Airlines business lounge zitgedeeltes.

Op het moment dat ik de lounge binnenkwam was het redelijk druk, maar later werd het gelukkig een stuk rustiger. Aan weerszijden bevinden zich diverse zitplaatsen. De lounge is verder mooi aangekleed en is voorzien van voldoende lichtinval. Aan het raam kijk je uit op de luchthaven met de vliegtuigen.

Tussen de zitplaatsen bevinden zich voldoende stopcontacten. Aan de linkerkant is ook een werkruimte met computers te vinden. Verderop in de lounge vind je aan de linkerkant het buffet met aan de rechterkant een aantal tafels en stoelen. Bij de ingang naast de balie vond ik een aantal een beperkte keuze aan kranten en tijdschriften.

Eten en drinken

Het buffet zag er keurig uit en biedt een keuze uit een aantal Griekse en internationale snacks en gerechten. Wat betreft drinken is er een koffieautomaat aanwezig en vindt je in de koeling diverse koude dranken.

Aan alcoholische dranken kun je kiezen uit bier en een aantal rode en witte wijnen. In de lounge loopt voldoende personeel rond om op te ruimen en om het buffet aan te vullen.

Overige faciliteiten

Voor de rest is er in de lounge nog een business center aanwezig en vind je de toiletten helemaal achter in de lounge. Er zijn helaas geen douches aanwezig in de lounge. Dat is ook niet nodig, aangezien Aegean eigenlijk geen lange vluchten aanbiedt vanaf Athene. Verder werkte de wifi prima.

Business Center.

Overzicht

Voordelen

- Uitstekend buffet
- Vriendelijk personeel
- Mooi uitzicht op vliegtuigen

Nadelen

- Kleine ruimte
- Locatie is wat afgelegen

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten en drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Aegean Airlines heeft een kleine, maar mooie opgestelde lounge in de Non-Schengen zone van Athene. De locatie van de lounge vond ik wat tegenvallen waardoor het nog een stuk lopen is naar de gates. Het personeel in de lounge was vriendelijk en behulpzaam.

De lounge biedt voldoende en ruimte zitplaatsen met voldoende stopcontacten. Aan het raam heb je een mooi uitzicht op de vliegtuigen. Wat ik erg positief vond aan deze lounge was het buffet. Er is een groot aanbod aan Griekse en internationale snacks en gerechten.

3 min leestijd">
3.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *