Review: Hotel Novotel Amsterdam Schiphol Airport4 min leestijd

Review: Hotel Novotel Amsterdam Schiphol Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Rondom Schiphol Amsterdam Airport zijn er heel wat hotels waar je voor een prima prijs een goed verblijf kunt boeken. Eerder schreven we op InsideFlyer al over een aantal hotels:

In de dit artikel schrijf ik een review over het Novotel Schiphol Amsterdam Airport, gelegen in Hoofddorp.

Locatie

Deze keer ging de reis naar Mumbai. Om je kennis te laten maken met deze prachtige stad in India kun je dit artikel lezen.  Als Le Club AccorHotels Gold Member vind ik het prettig om bij een van de aangesloten hotels te verblijven. Er zijn heel wat hotels rondom Schiphol te vinden. Deze keer viel de keuze op het Novotel Schiphol Amsterdam Airport. Dit hotel ligt op enkele minuten lopen van Station Hoofddorp. Met de trein ben je in ongeveer 4 minuten op Schiphol. De eerste trein vertrekt al om 5.35 uur, de laatste trein om 1.19 uur. Mocht je dus een vroege vlucht hebben dan is het gemakkelijk om op tijd op het vliegveld aan te komen.

Locatie Novotel Schiphol Amsterdam Airport

Inchecken

Voordat je aankomt kun je al online inchecken bij het hotel. Dit is een handige service, want het scheelt tijd bij aankomst. Je sleutelkaart ligt dan ook al klaar en je kunt eigenlijk zo doorlopen naar je kamer. Vanwege het lidmaatschap bij Le Club Accor kreeg ik ook een voucher voor een welkomstdrankje. Het personeel bij de incheckbalie is vriendelijk en vraagt altijd of ze nog iets voor je kunnen betekenen.

 Room

Het hotel beschikt over verschillende typen kamers, namelijk:

  • Superior Room,
  • Executive Room,
  • Super Suite.

Ik boek eigenlijk altijd een Superior Room. Dat zijn prima kamers die van allerlei gemakken zijn voorzien. Tot op heden heb ik echter elke keer een upgrade gehad naar een Executive Room in dit Novotel. Deze kamers zijn gelegen op een hogere etage en hebben een grotere oppervlakte. De kamers beschikken daarnaast over een minibar en een Illy koffiezetapparaat. Het hotel is nog relatief nieuw, dus over het algemeen oogt alles nog heel fris. Het nieuwe interieur van Novotel is een stuk frisser en moderner.

Executive Room

Het bed is voorzien van een stevig matras met fijne deken en kussens. Aangekomen in de badkamer, vind je hier een strak ingerichte ruimte met een doucheruimte voorzien van een regendouche. Naast de doucheruimte is er een wastafel met grote verlichte spiegel. In de badkamer liggen verschillende handdoeken en ook badjassen zijn aanwezig.

Badkamer
©Accorhotels

Bar

Beneden in het hotel is een restaurant, onbijtruimte en bar. Omdat ik een voucher had voor een welkomstdrankje, besloot ik deze te nuttigen in de bar. Er is een ruime keuze aan hapjes en drankjes. De gehele benedenverdieping is ruim opgezet en van verschillende afgeschermde ruimtes voorzien. Zo heb je het idee dat je toch wat meer privacy hebt en niet in één ruimte zit. Je kunt lekker genieten aan een van de tafeltjes met zitbanken, tafeltjes of aan de bar. Wil je met wat mensen nog even een potje tafelvoetbal spelen? Dat kan ook, er staat namelijk een tafelvoetbaltafel in deze ruimte.

Bar
Bar
©Accorhotels

Ontbijt

Je kunt een overnachting reserveren met of zonder ontbijt. Mocht je de tijd hebben om te ontbijten, dan is het ontbijt zeker aan te raden! Het ontbijtbuffet is gezellig ingericht. Met al het hout en bomen die er staan voelt het alsof je echt in het groen zit. Deze aspecten komen in de rest van het hotel ook naar voren. Er zijn een soort treincabines waar je in kunt zitten, maar je kunt er ook voor kiezen om aan een van de andere tafels plaats te nemen. Er is keuze uit verschillende soorten brood, kaas- en vleesbeleg. Ook kun je kiezen voor heerlijke yoghurtjes, fruit en mueslisoorten. Er worden ook eiergerechten, verse wafels en crêpes gemaakt op bestelling. Een grote verwennerij!

Ontbijtruimte

Ontbijtruimte
©Accorhotels

Extra

Het hotel beschikt ook over enkele vergaderruimtes en een fitnessruimte. Beneden in de lobby kun je gebruikmaken van de iMacs die hier staan en ook het een en ander printen. Ook is er voor de kinderen een speelhoek.

Mocht je op tijd zijn, dan kun je een fiets lenen van het hotel om de omgeving te verkennen.

Conclusie

Ik ben erg content met dit hotel. De locatie is fijn, dicht bij het vliegveld. Ook kun je vanuit hier gemakkelijk de omgeving verkennen, bijvoorbeeld met de fiets. De kamers zijn netjes, ruim en voorzien van allerlei gemakken. Reserveer je op tijd dan is het hotel voor goede prijs te boeken.

Overzicht

Voordelen

- Gelegen dicht bij Schiphol Amsterdam Airport.
- Ruimte en frisse kamers
- Leuke en gezellige bar
- Leuk uitzicht op het vliegveld.

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Reacties

  1. Ameling zegt

    Ik heb onlangs ook in dit hotel overnacht. Niet voor een vroege vlucht, maar voor de ski thalys. Zeker aan te raden. Als je tijdig boekt, is het veel voordeliger dan de hotels pal op het vliegveld en veel beter dan bijvoorbeeld CitizenM waar je zonder Ipad-cursus de lichten in je kamer niet uit krijgt.
    Nog een tip: als de eerste trein te laat is (voor de ski thalys bijvoorbeeld): de snelle lijnbussen naar het vliegveld rijden al veel vroeger en zijn bijna even snel

    • Marco zegt

      Hallo Ameling,

      Dank voor je mail. Wat leuk met de trein naar de sneeuwbestemming!
      Zeker ook dan is het handig om dichtbij een Thalys station te overnachten inderdaad.

      De bus was ik inderdaad vergeten te vermelden in het artikel, handig dat die ook zo vroeg en snel vertrekt.
      Jammer van je ervaring bij CitizenM.

      Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *