Review: Crowne Plaza Schiphol4 min leestijd

crowne plaza schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De laatste weken moet ik zo nu en dan voor werk wat noordelijker zijn dan mijn woonplaats. Na een aantal verschillende stays rondom Schiphol (Sheraton, HI Express Schiphol, Radisson Blu schiphol) heb ik besloten om een tijd geleden het Crowne Plaza Schiphol (in Hoofddorp) te boeken. En dit heb ik daarna nog een paar keer gedaan. Daarbij geïnspireerd om een review te schrijven.

Inchecken

Mijn ervaring met de check in is gemixed. Over het algemeen gaat het inchecken (en uitchecken) redelijk snel en soepel. Mijn Spire Ambassador status word meteen erkend. Daarbij krijg je de volgende aanbieding: 600 punten of een drankje en een snack of lounge access. Deze keer omdat ik er redelijk kort was en niet in de avond had ik besloten om maar niet voor de lounge access te gaan maar punten. De vorige keer heb ik wel toegang gehad tot de lounge en zal dat verder ook beschrijven.

Mijn enig aandachtspunt is dat als airport hotel er soms hele groepen binnenkomen, als jij net op dat moment moet in- of uitchecken kan je weleens iets langer wachten dan dat je zou willen.

Kamer

Na het inchecken nam ik de lift naar de 5de verdieping (tot op heden elke keer op de 5de verdieping) en tot mijn verbazing eenmaal de kamer binnengelopen had ik een kleine suite (officieel superior room volgens mij) gekregen. Kleine (onaangekondigde) upgrade is natuurlijk altijd leuk. Hieronder een foto van de eetkamer/woonkamer/meetingruimte en slaapkamer.

crowne plaza schiphol

crowne plaza schiphol

Zoals te zien is op de foto’s ziet het er allemaal een tikkie gedateerd uit. Dit komt helaas terug over het hele hotel, van de receptie, tot de lift, tot de gang tot de kamers en lounge. Desondanks zijn de kussens en het matras van het bed helemaal prima. Daar valt dus niet over te klagen (naast het uiterlijk). Er is geen minibar in je kamer, of in iedergeval niet één die is gevuld. Dit geeft mogelijkheden om je eigen flesje water te koelen. Bij binnenkomst is er wel een fles water en 2 kleine chocolaatjes naast wat koekjes en oploskoffie, thee en chocolademelk(water).

Net zoals de kamer is de badkamer ook redelijk gedateerd en ouderwets. Het is klein met een kleine bad/douche combinatie. Persoonlijk vind ik het nooit zo fijn als deze combinatie er is. Ik heb liever gewoon een normale douche i.p.v. een badkuip om in te douchen. De amenities zijn redelijk standaard verder. Wat ik wel als groot voordeel van dit hotel zou willen aangeven is dat de waterdruk vrij hoog is. Vaak merk je in hotels dat het net een stukje lager is.

Faciliteiten

Er zijn verder niet veel faciliteiten. Ik ben naar de gym geweest die redelijk klein was. Er waren wat loopbanden, crosstrainers, een fiets of twee, enkele gewichtenmachines en dumbells.

Daarnaast is er een club lounge. In de ochtenden ben ik er niet geweest, maar in de avond wel. Na 6 uur worden er verscheidene hapjes aangeboden (meestal 4 verschillende soorten) en is er een relatief ruime keus uit soorten fris, bier, wijn en verscheidene soorten sterke drank. Vaak loopt er ook een medewerkster rond en is de sfeer vriendelijk. Het is zeker niet een uitgebreide lounge in verhouding met sommige midden oosterse of bijvoorbeeld het IC Paris Le Grand, maar daar betaal je ook andere tarieven.

Het ontbijt is relatief simpel en niet het meest uitgebreide. Maar er worden wel verse pannenkoeken en omelettes gemaakt en op aanvraag is het mogelijk om speciale ontbijtgranen en ei specialiteiten à la carte te krijgen (zonder bijbetaling maar met geduld). Daarnaast krijgen Spire Elite leden een glas verse sinasappelsap. De medewerkers zijn wel vriendelijk en dat is toch ook altijd fijn.

Omgeving

Hier kan ik heel kort over zijn. Er is niet veel in de omgeving. Er is een regelmatige shuttle naar Schiphol Airport en het treinstation van hoofddorp is redelijk dichtbij. Het is duidelijk dat een auto nodig. Hou er wel rekening mee dat de parkeerkosten 18 euro per dag zijn.

Conclusie

Na meerdere keren dit hotel bezocht te hebben ben ik er erg tevreden mee. De prijs is redelijk goed/zacht, de kamers mogen enigzins gedateerd zijn, maar ruim genoeg en verder zijn de bedden/kussens fijn. Het ontbijt is relatief basic, maar aangezien ik niet zwaar ontbijt is dit prima voor mij. Het fijnste vind ik daarnaast dat er goede erkenning is voor elite membership, iets dat in sommige hotels nog weleens tegen kan vallen. Als je budget tussen de 80-120 euro is dan is dit hotel rondom schiphol zeker aan te raden.

 

Overzicht

Voordelen

Lounge access voor Spire elites en verdere goede erkenning van elite status
Shuttle bus naar Schiphol airport
Ruime kamers

Nadelen

Gedateerde kamers

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het hotel biedt gewoon een erg goede value-for-money aan, de service is prima en als Spire Elite krijg je lounge access wat altijd fijn is.

4 min leestijd">
3.3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *