Review: ibis Schiphol Amsterdam Airport – Nieuwe kamers6 min leestijd

Review - ibis Schiphol Amsterdam Airport - Nieuwe Kamers

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Bij vroege vluchten maak ik graag gebruik van een hotel nabij het vliegveld. Eerder schreef ik al over het Mercure Amsterdam Schiphol. Voor mijn reis naar Wenen afgelopen voorjaarsvakantie besloot ik gebruik te maken van weer een hotel nabij het vliegveld. Deze keer bij ibis Schiphol Amsterdam Airport. Jan heeft in 2014 al een artikel geschreven over dit hotel, maar inmiddels is het wat geüpdatet.

Locatie

Het ibis Schiphol Amsterdam Airport ligt op ongeveer 10 minuten rijden vanaf Schiphol Amsterdam Airport. Vanaf het vliegveld gaat er vrij frequent een shuttlebus, waarvan je kosteloos gebruik kunt maken om naar het hotel te gaan. Onderweg stopt deze nog bij het nabijgelegen ibis Budget Schiphol Amsterdam Airport.

Wil je geen gebruik maken van de shuttlebus? Neem dan een van de vele taxi’s, andere bussen, fiets of misschien met eigen auto. Het hotel biedt verschillende pakketten aan, ook pakketten waarbij je voor een aantal nachten je auto gratis kunt parkeren bij het hotel.

Shuttlebus ibis Schiphol
Shuttlebustijden

Aankomst

Wanneer je binnenkomt in het hotel kun je op twee plekken inchecken. Als je online hebt ingecheckt, een ibis Business Card hebt of Le Club AccorHotels Member (Silver, Gold of Platinum) bent dan kun je inchecken bij de ‘Priority Desk’. Dit is te herkennen aan bord of mat met ‘Priority Desk’ erop. Je kunt daarnaast ook ‘normaal’ inchecken bij de balie aan de linkerkant. Een grote ruime balie waar maximaal 5-6 mensen tegelijk geholpen kunnen worden. Vanwege status bij Le Club AccorHotels ging ik bij de Priority Desk staan. Helaas heb ik hier best lang moeten wachten tot iemand kwam om de sleutelkaart tot de kamer te overhandigen. Toen de jongedame arriveerde, leek ze eerst wat nors over te komen. Uiteindelijk maakte ze dit goed, en kon er toch nog een lach en wat vriendelijkheid vanaf. Vanwege Valentijnsdag kreeg ik nog als attentie een chocoladehartje.

Priority Desk
Check-in counter

De kamer

Ik had een standaardkamer geboekt, maar werd geüpgraded naar de vernieuwde ‘Sweet Wing’. Nu kreeg ik een superior room toegewezen. Over de ‘Sweet Wing’ hieronder meer. Wat gelijk opviel was dat de kamer een totaal nieuwe look had in vergelijking met de ‘oude’ standaard van ibis hotels. De indeling is ongeveer gelijk, maar met allemaal nieuwe materialen is de kamer een stuk prettiger om aan te zien. Fijne warme kleuren en een frisse look!

De kamer heeft verschillende stopcontacten om je eventuele apparatuur op te laden. Op het bureau ligt zelfs een stekkerblok waar je meerdere apparatuur tegelijk kan opladen. Tevens is het bureau voorzien van een telefoon. Aan het bureau is het gemakkelijk wat werk te verrichten.

In de hoek van de kamer, nabij het raam, is een soort van kast geplaatst. Hierin staat een kluisje, wat extra kussens en er liggen handdoeken. Hier kun je gemakkelijk wat spullen kwijt, het is wat compact maar het zou kunnen. Ook is er nog een bankje links van het bureau geplaatst. Hier zou een koffer/tas geplaatst kunnen worden.

Dan het belangrijkste van de kamer, het bed. Het bed bestaat uit het nieuwe Sweet Bed concept van ibis. De bedden liggen stevig, maar toch zacht. Dat vind ik persoonlijk erg prettig. De kussens die bij het bed horen zijn prettig, zacht maar toch ook stevig. Mocht je aan één kussen niet voldoende hebben, dan is er in de kamer nog een extra kussen aanwezig. De dekens zijn lekker zacht, maar soms wel wat te warm.

ibis Schiphol Amsterdam – Superior room

Als laatste de badkamer, hier is in het nieuwe concept niet veel in gewijzigd. Met wat andere vormen ziet het er al wat moderner uit. Voorzien van douche, toilet en wastafel heeft het alle gemakken. Ook hangt er een föhn, twee zeepdispensers en handdoeken.

Badkamer ibis Schiphol

Lobby

In de lobby van het hotel zijn verschillende zitruimtes aanwezig. Hier kun je rustig een drankje of eten nuttigen, die eveneens in de lobby te koop zijn. Ook zijn er ruimtes waar je wat meer afgeschermd kunt werken of eventueel met een groep kunt zitten/overleggen.

Lobby ibis Schiphol Amsterdam – Take Away

Mocht je een wat uitgebreidere maaltijd willen, dan kan je deze in de nabijgelegen bar bestellen en daar nuttigen of elders in het hotel uiteraard. In de lobby is ook een computercounter aanwezig met een aantal computers. Er is ook een ATM, brievenbus, sigarettenmachine en wisselautomaat aanwezig.

Lobby ibis Schiphol Amsterdam – Computer counter

Wil je per bus naar het vliegveld? Op het scherm in de lobby is precies te zien waar de bus is en wanneer deze vertrekt richting het vliegveld.

Ook aan de souvenirs en kaartjes is gedacht. Bij de Gift Shop in de lobby kun je verschillende artikelen te koop.

Gift Shop

Sweet wing

Deze vernieuwde vleugel is ook voorzien van een ‘Sweet Wing’. Hier kun je alleen komen met je sleutelkaart, en is alleen voor gasten die superior kamers geboekt hebben. Naast het feit dat zich hier alleen superior rooms bevinden, hebben ze nog aan wat extra’s gedacht. Er is centraal gelegen de ‘Sweet Lounge’. Een ruimte met wat zitjes en een corner waar je wat te drinken kunt pakken. Geheel kosteloos. Er is keuze uit verschillende warme en koude dranken. Ik moet zeggen dat dit een goed en leuk concept is! Toch wat extra aandacht voor je gasten op deze manier.

Sweet Wing
Sweet Wing Lounge

Welkomsdrink & ontbijt

Vanwege je Le Club AccorHotels status krijg je bij aankomst een voucher voor een welkomsdrink. Deze kun je ophalen bij het winkeltje in de lobby of bij de bar. Ik koos ervoor deze bij de bar op te halen. Helaas bleek al gauw op de kamer dat het glas erg vies was, dus uiteindelijk niet opgedronken en geen behoefte een nieuwe te halen. In de ochtend het voorval gemeld bij het uitchecken, en de jongedame bood een nieuw drankje aan. Erg attent!

In het hotel bieden ze ook ontbijt aan, dit is los bij te boeken of kan in je geboekte roomrate zitten. Vanuit voorgaande overnachtingen is mijn ervaring positief met het ontbijt. Het is een ruim opgezette zaal met een nette en ruime keus aan eten en drinken.

Wil je wat euro’s besparen? Daar hebben ze ook aan gedacht bij ibis Schiphol Amsterdam Airport! In de kamer ligt namelijk een deurhanger waarop staat dat je €5,- tegoed kunt ontvangen voor in de bar of het restaurant als je je kamer niet laat schoonmaken.

Overzicht

Voordelen

- Hotel vlakbij het vliegveld
- Prima verbinding met shuttlebus, eveneens met ander vervoer
- Kamer is fris en modern.
- De Sweet Wing bied gasten net iets meer 'luxe'.
- Over het algemeen vriendelijk en attent personeel. Helaas startte het deze keer wat minder, maar dat hebben ze prima rechtgezet.
- De prijs-kwaliteitverhouding was prima. €65,- voor een kamer met twee personen is een goede rate. Zeker ook omdat je dichtbij het vliegveld zit en daar met een shuttlebus kunt komen.

Nadelen

- De dekens kunnen erg warm zijn.
- Het glas van de welkomsdrank was vies.
- De bus kan soms erg vol zijn, echter kan het hotel hier verder niet veel aan doen.

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *