KLM tekent codeshare-overeenkomst met Widerøe2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM en de Noorse luchtvaartmaatschappij Widerøe hebben deze week bekendgemaakt dat zij een codeshare-overeenkomst hebben gesloten dat het wereldwijde routeaanbod van beide maatschappijen uitbreidt.

Codeshare

De twee luchtvaartmaatschappijen bieden nu gezamenlijke vluchten naar diverse bestemmingen in Noorwegen. Passagiers kunnen nu dus met dezelfde boeking aan boord van beide airlines reizen. Dankzij de nieuwe overeenkomst, die sinds 21 februari is ingegaan, bieden KLM en Widerøe hun klanten nieuwe reismogelijkheden en meer flexibiliteit dankzij een groter aantal bestemmingen, waaronder binnenlandse vluchten naar kleinere bestemmingen.

Wideroe bombardier 100b
Wideroe bombardier 100b

KLM zal een KL-code toevoegen op diverse Noorse binnenlandse bestemmingen van Widerøe. Passagiers kunnen dan in Oslo, Trondheim of Bergen kunnen overstappen op een binnenlandse vlucht naar de eindbestemming. Hierdoor hoeft er maar een keer ingecheckt te worden en wordt de bagage doorgelabeld.

Anderom kan het voor Noren interessant zijn om aangesloten te worden op het KLM netwerk.

Frank Prillevitz, KLM Directeur Alliances:
We verheugen ons op de samenwerking met Widerøe, waarmee we ons Scandinavische netwerk versterken. In Widerøe hebben we een zeer betrouwbare partner gevonden, met wie we passagiers meer transferopties en een groter aantal bestemmingen in Noorwegen kunnen bieden

Routes

De volgende routes hebben vanaf nu een ook een KLM vluchtnummer:

  • Bergen (BGO) – Tromsø (TOS), Bodø (BOO), Kristiansund (KSU), Molde (MOL), Ålesund (AES) and Florø (FRO)
  • Trondheim (TRD) – Tromsø (TOS), Kristiansund (KSU) and Harstad / Narvik (EVE).
  • Oslo (OSL) – Florø (FRO), Ørsta / Volda (HOV), Leknes (LKN), Svolvær (SVJ), Stokmarknes (SKN), Mo i Rana (MQN)
Codeshare routes KLM op Wideroe netwerk
Codeshare routes KLM op Widerøe netwerk

Widerøe is de oudste luchtvaartmaatschappij van Noorwegen en werd in 1934 opgericht. De maatschappij maakt trouwens als Europese airline per dag de meeste starts en landingen. Het gaat om zo’n 400 starts en landingen per dag op de 41 regionale en zes internationale bestemmingen.

Momenteel vliegt de maatschappij uitsluitend met de Havilland Canada / Bomardier Dash-8 propellor vliegtuigen. Maar er zijn drie Embraer E190-E2. Deze drie toestellen worden later dit jaar afgeleverd. Widerøe heeft nog een optie op nog eens 12 vliegtuigen van dit type en gaat zich dan waarschijnlijk meer richten op Europese bestemmingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *