ibis Amsterdam Airport

Ibis Amsterdam Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het ibis hotel Amsterdam airport ligt aan de rand van Schiphol op ongeveer 11 km afstand van het centrum van Amsterdam, dat in ongeveer 25 minuten te bereiken is met het openbaar vervoer. Omdat het hotel nabij Schiphol zit en zo Park, Sleep, Fly arrangementen biedt is het de ideale uitvalbasis voor gasten die uitgerust en ontspannen aan een (verre) reis willen beginnen. De gratis shuttle bus brengt je naar het vliegveld.

Het hotel telt 644 rookvrije kamers, waarvan 13 familiekamers en 1 kamer voor mindervaliden. Daarnaast biedt het hotel een bar, verschillende restaurants en een ontbijtbuffet van ‘s morgens 4.00 t/m 12.00 uur. Ideaal voor de reiziger met een vroege vlucht.

Voor de launch van ikvliegveel.com waren mijn vrouw en ik last minute op zoek naar een betaalbaar hotel in of rondom Amsterdam. Na een tijdje zoeken kwam via onhotels.com het ibis naar voren voor 64 euro inclusief ontbijt. Per persoon dus 32 euro. Voor overnachting en ontbijt leek mij dit een redelijke prijs. Dat de afstand van het centrum van Amsterdam best wel groot was namen we op de koop toe. Na een vlotte check-in liepen naar de kamer die gelegen was op de derde verdieping.

Hal Ibis Amsterdam airport
De hallen in het hoofdgebouw zijn leuk ingericht met Nederlandse accenten

De kamer was eenvoudig, redelijk klein maar schoon.

Standaard kamer ibis Amsterdam airport
Een standaard tweepersoonskamer in het ibis hotel

Wat mij meteen opviel was het laminaat. Het is behoorlijk gehorig als je er op loopt. Ondanks dit feit hebben wij de buren niet gehoord. De geluidsisolerende kamers, waarmee het hotel adverteert, zijn dan ook in zoverre waar! Het tweepersoons bed is stevig en bezorgde mij absoluut geen zere rug de volgende ochtend.

Op de kamer is een klein bureau aan het raam voor de (zakelijke) gasten.

Bureau ibis Amsterdam airport
Het bureau op de kamer

Het ontbijtbuffet bevindt zich op de vierde verdieping. Via roltrappen met leuke verlichting ga je hier naar toe. Op de vierde verdieping zijn allerlei verschillende soorten restaurants en een bar. Het doet gezellig aan geeft je het gevoel dat je je niet meer in een hotel bent.

Roltrap naar vierde verdieping ibis Amsterdam Airport
De roltrap met sfeerverlichting

Het ontbijtbuffet was uitgebreid en typisch Hollands. Het varieert van verschillende soorten brood en beleg tot aan cornflakes, verschillende soorten yoghurt en een ruime keuze aan fruit en sappen. Het warme gedeelte (voor de gasten die van een stevig ontbijt houden) bestond uit worstjes, spek en pannenkoeken.

Ontbijtruimte ibis Amsterdam airport
De ontbijtruimte

Er waren meerdere coffeecorners waar je verschillende koffiespecialiteiten kon maken van vers gemalen bonen. Persoonlijk kan ik hier van genieten op de ochtend!

Coffee corner ibis Amsterdam airport

Ontbijt ibis Amsterdam Airport

Al met al is het een prima hotel voor een prima prijs. Het is vooral gericht op vakantiegangers die ook een auto kwijt willen (het Park, Sleep Fly arrangement). Gasten voor één nacht zoals ons betalen de standaard (hoge) parkeerkosten. Het eerste uur parkeer je gratis, de daaropvolgende uren kost het 2,50 euro per uur, met een maximum van 17,50 euro per dag. Houd er rekening mee dat het boeken via een hotelsite anders dan Accor geen punten oplevert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *