Fuel Dumping – Basics1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor iedereen die zich al een tijdje bezig houdt met travel hacking is het zo’n beetje de ”holy grail’. Op forums zoals Flyertalk en Milepoint vind je threads met duizenden posts,  allemaal geschreven in een soort van geheime taal die je zelf maar moet zien te ontcijferen,  als je als buitenstaander wilt weten waar deze mensen het over hebben.

Dus de vraag is: wat is fuel dumping? Kort samengevat is fuel dumping een speciale manier van tickets boeken waardoor je een deel of alle brandstoftoeslagen van je ticket kunt ”dumpen”’. Dat klinkt in theorie heel gemakkelijk, maar in de praktijk is het dat zeker niet en heb je heel veel tijd nodig om de juiste combinaties te vinden om een werkende ‘dump’ te kunnen boeken. En waarom al die mysterie? Airlines zijn natuurlijk niet blij als dit soort tickets geboekt worden – zodra een werkende combinatie bij hun bekend wordt, passen ze die aan. En kun je als FD’er opnieuw beginnen!

Nu zijn we bij ikvliegveel.com meer van de tijdsbesparing,  en dan is fuel dumping op zich niet zo heel erg interessant (het kan echt heel veel tijd kosten). Maar voor de mensen die wel die tijd over hebben en zich hier in willen verdiepen heb ik een aantal bronnen bij elkaar gezocht waarmee je kunt beginnen.

  • Airfarewatchdog/Upgrd (klik)
  • The Economist – Around the world in cheaper ways (klik)
  • Travel hacking seminar presentation: For fun and more miles (klik)
  • The points summary  (Klik)
  • Hackmytrip.com (klik)

Er zijn natuurlijk nog veel meer bronnen, maar een deel van de fun bij Fuel Dumping is dat je die zelf kunt ontdekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *