Transavia start eigen pilotenopleiding2 min leestijd

Transavia neemt vrijgekomen slots Ryanair op Eindhoven Airport in

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De vraag naar zakelijk en vakantie vliegreizen neemt toe. Diverse airlines laten nu prima groeicijfers zien. De zwarte cijfers waren tijdens jaren van economische crisis zeker niet vanzelfsprekend. Dat geldt ook voor de Air France – KLM groep. Niet alleen Air France en KLM zelf groeien, maar ook de dochterondernemingen Hop!, Joon en Transavia. Groei betekent ook dat er meer medewerkers nodig zijn. Zonder extra piloten kun je natuurlijk geen extra passagiers vervoeren. Transavia start daarom per 2019 met een eigen pilotenopleiding.

Pilotenopleiding

Piloot word je natuurlijk niet zomaar. Naast een strenge selectieprocedure zal ook de opleiding zelf niet gemakkelijk zijn. Dan hebben we nog niet eens gesproken over de financiering van de opleiding. Want zo’n opleiding is flink duurder dan een ‘normale’ opleiding. Transavia wil een betaalbare opleiding bieden die met succes af te ronden is. Als je de opleiding succesvol afrondt, dan krijg je een zogenaamde Multi crew Pilot License. Dit brevet geeft de bevoegdheid om commercieel als co-piloot te werken in een meervoudig vlieger gecertificeerd vliegtuig. Denk bijvoorbeeld aan de Boeing 737. Met dit brevet kun je aan de slag als First Officer. Slaag je bij Transavia, dan mag je ook direct aan de slag.

Tijdens de pilotenopleiding zal je starten met een groep van twaalf studenten. De opleiding vindt plaats op Schiphol, Lelystad Airport en en Utrecht. De opleiding zal ongeveer twintig maanden duren. Oefenen in de simulator zal een belangrijk onderdeel van de opleiding vormen. Meer over de inhoud van de opleiding lees je hier.

Zit jij straks in de Cockpit van een van de toestellen van Transavia? (Bron: Transavia)
Zit jij straks in de Cockpit van een van de toestellen van Transavia? (Bron: Transavia)

Werk als piloot

Transavia heeft momenteel zo’n 650 piloten in dienst. De airline voorziet dat de vraag naar dit beroep de komende jaren flink zal toenemen. Mattijs ten Brink, CEO van Transavia, stelt:

“Om ervoor te zorgen dat de instroom van goede vliegers op een constant niveau blijft, starten we met deze nieuwe, eigen opleiding”. “Wij verwachten de komende jaren minimaal dertig nieuwe piloten per jaar via deze opleiding op te gaan leiden. Met onze eigen opleiding verzekeren wij ons in de toekomst om voldoende gekwalificeerde mensen aan ons te kunnen binden die onze gasten aan boord veilig naar hun bestemmingen brengen.”

Vergeet trouwens niet dat je ook nog wat geld moet meebrengen. Transavia vraagt 61.000 euro voor de pilotenopleiding. Uiteindelijk hoop je als piloot natuurlijk genoeg te kunnen verdienen om dit terug te kunnen betalen aan de bank. Wat je kunt verdienen als piloot kun je hier bekijken.

Kijkje achter de schermen

Benieuwd hoe het er aantoe gaat bij deze Nederlandse low cost carrier op Rotterdam The Hague Airport? Het bedrijf maakte in samenwerking met SBS6 een serie over werken bij Transavia. In dit artikel lees je er meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *