Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.
Dat Schiphol tot de beste luchthavens ter wereld behoort wisten we natuurlijk stiekem al. De luchthaven staat bekend om de duidelijke bewegwijzering en moderne faciliteiten. Ook heeft het vliegveld goede doorverbindingen naar andere landen. Britse zakelijkse reizigers bevestigen dat en roepen Schiphol opnieuw uit tot beste Europese luchthaven voor zakelijke reizigers.
Business Traveller
Jaarlijks kiezen lezers van het Britse tijdschrift Business Traveller welke bedrijven in de reisbranche in de top staan. Denk bijvoorbeeld aan hotelketens en autohuurbedrijven. Ook wordt er de gestemd welke luchthaven het beste is. Dit jaar werd Schiphol opnieuw verkozen tot ‘Best European Airport’ voor zakelijke reizigers.
Verbinding met VK
Dat de Engelse reiziger zo positief is over de luchthaven is op zich niet gek. De luchthaven is namelijk goed verbonden met bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk. Ook zijn er lounges voor de meeste grote airlines. Hier maken vooral zakelijke reizigers natuurlijk veel gebruik van.
Gemiddeld worden er 145 vluchten per dag uitgevoerd tussen Amsterdam en 26 vliegvelden in het Verenigd Koninkrijk. In 2017 reisden maar liefst 10 miljoen passagiers tussen Amsterdam en het VK. Ongeveer 4 miljoen reizigers vlogen voor zakelijke doeleinden.
Ameling zegt
Verrassend – we praten elkaar na denk ik. Vroeger vond ik Schiphol uitstekend en bijvoorbeeld Heathrow of CDG een probleem. Nu is het andersom. Ik ken de weg op Schiphol, en ben bijna thuis, maar de bewegwijzering laat te wensen over, looproutes zijn onduidelijk en inconsistent. Als je het vliegveld verlaat sta je ineens in een shopping mall zonder enig idee waar je naar toe moet. Vaak reizigers in paniek gezien. De wet van de remmende voorsprong: een goed vliegveld wordt overrompeld door te veel reizigers en anderen pakken de handschoen op en doen het veel beter. Er is maar één oplossing: slopen die boel en iets moois in de Noordzee maken (liefst in omgekeerde volgorde natuurlijk). Is in Azië met succes gedaan en moeten wij als waterland toch ook kunnen,
Molly zegt
Kijk eens aan Michael Portillo, (secretary onder Thatcher) biedt de prijs aan. Ben benieuwd hoe het na de Brexit gaat met die vluchten en pax aantallen….