British Airways verhoogt toeslagen award tickets

British Airways dubbele Avios

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways heeft de toeslagen voor award tickets omhoog gedaan volgens OMAAT. Hierdoor ben je een stuk meer kwijt voor je ‘gratis’ ticket. Er is echter een manier om deze toeslagen te beperken.

British Airways verhoogt toeslagen award tickets

De toeslag die je betaalt op je award ticket zijn van een aantal factoren afhankelijk:

Als je in first of business class een award ticket wilde boeken bij British Airways, waarbij je vertrok vanuit de Verenigde Staten richting Europa, betaalde je ongeveer $800,- aan toeslagen. Op dit moment betaal je echter $1300, een flinke verhoging dus. Het grootste gedeelte van deze toeslag is de YQ. Dit is de Carrier-Imposed surcharge. Deze bedragen kun je vinden op bijvoorbeeld ITA. In het onderstaande geval ben je $553,- aan YQ kwijt.

Matrix YQ voorbeeld

Verhoogde toeslagen omzeilen

Je kunt de verhoogde toeslagen omzeilen middels het programma van Iberia. Zowel Iberia Als British Airways werken met het zogenoemde Avios loyaliteitsprogramma. De punten binnen de programma’s zijn gratis over te zetten. Je moet hiervoor het volgende doen:

  1. Ga op zoek naar het BA ticket dat je wilt boeken
  2. Boek deze via Iberia Avios
  3. Zorg ervoor dat de long-haul vlucht in de klasse naar keuze is en de vervolgvlucht in economy

Op die manier betaal je een lager bedrag voor je ticket. Dit komt omdat het programma dan de prijzen hanteert van de gehele reis in economy klas, wat dus een stuk lager is dan dat je dit boekt in business of first class. Je hebt hier dus wel altijd een vervolgvlucht voor nodig zoals: New York naar London in business class en London naar Amsterdam in Economy Class. In het boekingsproces van Iberia kun je gemakkelijk aangegeven in welke cabine je wilt vliegen voor welke vlucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *