Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.
Wist je dat Schiphol een echte koninklijke luchthaven is? Al in 2016 kreeg Schiphol het predicaat ‘koninklijk’. Officieel heet de organisatie achter de luchthaven dan ook Koninklijke Schiphol Group. Naast het feit dat de Nederlandse luchthaven al meer dan 100 jaar bestaat, heeft het een bijzondere staat van dienst aangezien het in al die jaren al meer dan 100 prijzen en onderscheidingen in ontvangst heeft mogen nemen. Voor een extra koninklijk tintje kun je op Schiphol nu een collectie koninklijk Delfts Blauw bekijken.
Bijzonder welkom
De komende jaren worden reizigers die op de E-pier aankomen op wel heel bijzondere wijze welkom geheten. Er is hier namelijk een display te zien met twaalf unieke Delfts blauwe vazen die zijn uitgeleend door Paleis Het Loo. De vazen zijn gemaakt door de Nederlandse designer Mae Engelgeer. De bekende Nederlandse designer heeft wereldwijd samenwerkingen met vele merken en organisaties. De presentatie op Schiphol maakt deel uit van het initiatief Paleis Het Loo on tour en is vanaf nu vier jaar lang te zien.
Wereldwijd staat Schiphol bekend als een van meest klantgerichte luchthavens. Schiphol vindt het belangrijk dat reizigers zich welkom voelen. Ook moeten ze verrast worden door het aanbod van winkels, faciliteiten, diensten en dus ook kunst op de luchthaven. Voor veel reizigers is het een eerste kennismaking met Nederland als land. Het is dan belangrijk om op diverse manieren te laten zien wat ons land te bieden heeft. Het nieuwe display nodigt uit om de paleistuinen ook daadwerkelijk te bezoeken.
Kunst neemt dus een belangrijke plaats in op Schiphol. Er zijn doorlopend meer dan 100 kunstwerken te zien van bekende en minder bekende ontwerpers en kunstenaars. In 2016 onthulde Schiphol de installatie Real Time klok van ontwerper Maarten Baas (zie video hieronder). Ook op andere luchthavens zijn kunstobjecten of bijzondere architectuur te zien. Zo staat London Heathrow (Terminal 2) bekend om het kunstwerk Slipstream van Richard Wilson.
Geef een reactie