Cathay Pacific Ontvangt Eerste Airbus A350-1000

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Cathay Pacific heeft in Toulouse haar eerste Airbus A350-1000 in ontvangst genomen. De maatschappij uit Hong Kong is na Qatar Airways de twee maatschappij die de grootste telg van de A350XWB in dienst neemt. In totaal heeft de airline twintig -1000 toestellen in bestelling. Cathay Pacific vliegt al langere tijd met de kleinere A350-900, onder andere naar Brussel.

Aanwinst

Voor Cathay Pacific zal de Airbus A350-1000 het ideale vliegtuig zijn voor verre bestemmingen waar ook een grotere capaciteit nodig is. Zowel qua passagiers als vracht. Vergeleken met de Boeing 777-300ER, het huidige werkpaard, biedt de Airbus een sterk verbeterde efficiëntie. Ook draagt het vliegtuig bij aan de ambitie van Cathay Pacific om de impact op het milieu te verminderen.

Cathay zal het toestel eerst inzetten op een aantal regionale vluchten, waaronder Taipei. Vanaf 15 september wordt een nieuwe route naar Washington D.C. gestart; de langste in het network van de Oneworld maatschappij. Daarna staan Madrid, Tel Aviv, Manchester en Zürich op de planning.

Cathay Pacific A350

Schiphol

Vanaf 1 december zet Cathay Pacific ook op de route naar Amsterdam in plaats van de Boeing 777-300ER de A350-1000 in. Een veelbelovende upgrade. Zo profiteren passagiers in de A350 niet alleen van de standaard features zoals een stillere cabine, verbeterde luchtdruk en grotere ramen maar ook van vernieuwde stoelen, entertainmentsysteem en wifi. Aan boord zijn er 46 stoelen in de Business Class, 32 in Premium Economy en 256 in Economy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *