Cathay Pacific voert eerste non-stop vlucht Brussel-Hong Kong uit2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vorige week voerde Cathay Pacific haar eerste non-stop vlucht van Brussel (BRU) naar Hong Kong (HKG) uit met een Airbus A350-900. Voor vertrek werd er een traditionele Chinese leeuwendans uitgevoerd om deze eerste vlucht te vieren. Er was een delegatie van hoogwaardigheidsbekleders aanwezig van Cathay Pacific, Brussels Airport, de Belgische overheid en de EU. Het jaar 2018 zal voor de maatschappij uit Hong Kong in het teken staan van nieuwe verbindingen met Europese (hoofd)steden. 

Airbus A350-900

Er is een toename in de vraag naar vluchten voor zowel zakelijke als vrijetijdsdoeleinden. Afgelopen jaar vlogen er namelijk al ruim 50.000 passagiers tussen België en Hong Kong. De vluchten worden uitgevoerd met een Airbus A350-900. Het toestel is uitgerust met de nieuwste stoelen in Business, Premium Economy en Economy. Ook is gedacht aan een modern inflight entertainmentsysteem en wifi.

Taart voor Cathay Pacific (Bron: Cathay Pacific)
Taart voor Cathay Pacific (Bron: Cathay Pacific)
Long Haul Business Class cabine (Bron: Cathay Pacific)
Long Haul Business Class cabine (Bron: Cathay Pacific)

Vluchtschema

Wekelijks worden er nu vier non-stop vluchten van Brussel naar Hong Kong en v.v. uitgevoerd op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. De vlucht vertrekt vanaf Brussel om 13.10 uur (lokale tijd) en komt aan om 6.55 uur (lokale tijd) in Hong Kong. Het vluchtnummer voor deze vlucht is CX338. De terugvlucht vertrekt vanaf Hong Kong om 0.35 uur (lokale tijd) en komt aan om 6.55 uur (lokale tijd) in Brussel. Het vluchtnummer voor deze vlucht is CX339.

Air Belgium

Deze nieuwe route is interessant omdat Air Belgium recentelijk ook aankondigde om vluchten uit te gaan voeren van Brussel naar Hong Kong, maar dan met een Airbus A340-300. Over de ontwikkelingen van Air Belgium schreven we al eerder. Air Belgium vertrekt echter vanaf Brussel Zuid Charleroi (CRL). De Belgische maatschappij had gepland om al in oktober 2017 te mogen vliegen vanaf Brussel, maar dat is steeds uitgesteld. Deze maand wordt verwacht dat de eerste tickets beschikbaar zullen zijn voor de verkoop.

(Bron: Cathay Pacific)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *