Gratis handbagage inchecken bij Brussels Airlines

Gratis handbagage inchecken bij Brussels Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Twee weken geleden kondigde Brussels Airlines nog aan dat ze gaan samenwerken met onder andere Neckermann en Thomas Cook. Nu komen ze ook weer met een mooie aankondiging, dit keer betreft het hier het bagagebeleid van de maatschappij. Je kunt namelijk gratis je handbagage in laten checken.

Tarieven

Brussels Airlines heeft binnen Europa, Armenië, Israël, Egypte, Rusland, Marokko, Kaapverdië en Tunesië vier verschillende tarieven. Het betreft hier de volgende tarieven:

  • Check&Go
  • Light&Relax
  • Flex&Fast
  • Bizz&Class
Gratis handbagage inchecken bij Brussels Airlines
Tarieven binnen Europa bij Brussels Airlines

Bij het goedkoopste tarief, Check&Go, mag je dus alleen handbagage meenemen. Het gewicht van je handbagage mag maximaal 12 kg zijn. Je kunt dan een redelijk goedkoop ticket kopen naar een bestemming binnen Europa of een van de andere bestemmingen zoals hierboven vermeld. Bij de overige tarieven mag je ook ruimbagage meenemen met een maximaal gewicht van 23 kg. Wil je goedkoop reizen en heb je niet zoveel bagage nodig, dan is het Check&Go tarief het voordeligste om te boeken.

Gratis handbagage inchecken bij Brussels Airlines
Gratis handbagage inchecken bij Brussels Airlines

Hoe werkt het?

Sommige reizigers vinden het fijn met zo min mogelijk attributen in de cabine van het vliegtuig aan te komen. Daar heeft Brussels Airlines nu iets op bedacht. Als je handbagage + persoonlijke item niet meer dan 12 kg weegt, mag je dit handbagage item gratis laten inchecken bij de incheckbalie op de luchthaven. Onder persoonlijke items verstaat men een handtas, laptoptas, aktetas of cameratas. Deze persoonlijke items mag je uit je handbagage halen en wel meenemen de cabine in. Deze hoor je dan tijdens de vlucht op te bergen onder de stoel voor je.

De overige handbagage die je dus hebt achtergelaten bij de incheckbalie komt bij aankomst op je bestemming op de bagagebanden in de bagagehal te liggen.

Wellicht heb je al gemerkt dat Brussels Airlines niet de enige maatschappij is die dit aanbiedt. KLM doet dit al op verschillende Europese vluchten. Onlangs kreeg ik een mail dat ik mijn handbagage ook kosteloos bij de incheckbalie kon laten inchecken. Wellicht dat maatschappijen iets te coulant zijn geworden met hun handbagagebeleid. Of zouden ze de reiziger toch wat meer tegemoet willen komen? Goed, het levert sowieso tijd op bij het boarden van het toestel.

Beeldmateriaal: Brussels Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *