Nieuw(s) bij Brussels Airlines – bestemmingen en CFO3 min leestijd

Nieuw(s) bij Brussels Airlines - bestemmingen en CFO

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airlines zal het komende zomerseizoen op vele nieuwe bestemmingen gaan vliegen. Daarnaast zal er een nieuwe CFO komen, en de persoon die deze taak op zich gaat nemen kom nog wel uit België ook.

Uitbreiding

Brussels Airlines gaat vanaf komend zomerseizoen samenwerken met verschillende touroperators. Denk hierbij aan onder andere Neckermann, maar ook Pegase en Thomas Cook. Doordat er dus een samenwerking komt met deze partners, ontstaan er maar lieft 26 nieuwe bestemmingen. Dit is dan ook de grootste uitbreiding in de geschiedenis van Brussels Airlines. Hieronder vindt je een overzicht van de nieuwe bestemmingen die in samenwerking met partners wordt uitgevoerd.

Bestemming Frequentie per week
Boergas (Bulgarije) 2x per week
Varna (Bulgarije) 2x per week
Zadar (Kroatië) 1x per week
Split (Kroatië) 2x per week
Chania (Kreta) 3x per week
Boa Vista (Kaapverdië) 2x per week
Sal (Kaapverdië) 2x per week
Korfoe (Griekenland) 3x per week
Mykonos (Griekenland) 1x per week
Santorini (Griekenland) 1x per week
Kos (Griekenland) 3x per week
Kalamata (Griekenland) 1x per week
Zakynthos (Griekenland) 2x per week
Paphos (Cyprus) 2x per week
Marsa Alam (Egypte) 1x per week
Hurghada (Egypte) 3x per week
Tivat (Montenegro) 1x per week
Agadir (Marokko) 3x per week
Ohrid (Macedonië) 1x per week
Lanzarote (Spanje) 3x per week
Fuerteventura (Spanje) 1x per week
Minorca (Spanje) 1x per week
Almeria (Spanje) 2x per week
Reus (Spanje) 1x per week
Gerona (Spanje) 1x per week

Bestemmingen Brussels Airlines

Frequentie verhoging

Ook zal dit zomerseizoen, dat loopt van 25 maart tot en met 27 oktober, de frequentie naar een aantal bestaande bestemmingen worden verhoogd. Brussels Airlines verhoogt de vliegfrequentie naar maar liefst negen steden. Dit zijn Ajaccio (2x), Bastia (2x) Bordeaux (6x) en Nice (21x) in Frankrijk. Daarnaast zal Brussels Airlines vaker vliegen naar Athene (5x) in Griekenland, Tel Aviv (14x) in Israël, Genève in Zwitserland. Om ook nog wat Mediterraanse bestemmingen aan te doen zal de frequentie naar Malaga (15x) en Firenze (7x) worden verhoogd.

Doordat de frequentie wordt verhoogt, maar ook de uitbreiding met de nieuwe partners zal Brussels Airlines vanaf het nieuwe zomerseizoen vaker vliegen. Wekelijks zullen er daarom bijna 1.700 vluchten worden uitgevoerd naar korte- en middellange afstandsbestemmingen. Ook zullen er ongeveer 200 lange afstandsvluchten worden uitgevoerd per week.

CFO

In februari moest de CEO Bernard Gustin plaats moest maken voor de nieuwe Duitse CEO Christina Foerster. Niet veel later moest ook de CFO vertrekken. De plaats van Jan de Raeymaker (CFO) zal binnenkort dan ook worden opgevuld door een nieuwe directeur. De nieuwe Chief Financial Officer zal Dieter Vranckx zijn. Deze is al langer werkzaam binnen de Lufthansa Group en werkt nu als Vice President Asia Pacific. Deze werkzaamheden zal hij nog maar even uitvoeren in Singapore, waarna de van oorsprong Belg zijn nieuwe werkzaamheden vanuit België zal uitvoeren.

In eerste instantie wilde men dat er vier directeuren aan het roer kwamen bij Brussels Airlines, maar met Dieter Vranckx als CFO zal er geen vierde directeur meer bijkomen. Deze persoon moest ‘het gezicht naar de buitenwereld vormen en de politieke lobbying op zich nemen’, aldus De Tijd. Volgens Etienne Davignon (voorzitter) is deze functie echter niet meer nodig.

Dieter Vranckx, nieuwe CFO bij Brussels Airlines

Fotomateriaal: Brussels Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *