NS start met nieuwe en snellere route naar België

NS start met nieuwe en snellere route naar België

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

NS start binnenkort een nieuwe route naar België. Voorheen ging de route vanuit Amsterdam Centraal via Roosendaal naar Antwerpen en Brussel. Deze route zal binnenkort vervallen en een nieuwe snellere route via Breda zal ontstaan.

Oude route

Op dit moment rijden er ‘bijna’ geen directe treinen tussen Amsterdam Centraal en Brussel, dit omdat er testritten zijn voor het nieuwe traject. Enkel op bepaalde tijdstippen rijdt de trein. Voorheen reed de IC Brussel van Amsterdam Centraal via Schiphol, Rotterdam Centraal, Roosendaal naar Antwerpen, Antwerpen-Berchem, Mechelen, Brussels Airport-Zaventem, Brussel-Noord en Brussel-Centraal.

Nieuwe situatie

Vanaf 9 april 2018 zal NS met de IC Brussel rijden via Breda. De gehele reis zal dan via het hogesnelheidsnet gaan, waardoor de totale reistijd een stuk korter zal worden, namelijk zo’n 30 minuten. De trein stopt vanaf dan niet meer in Roosendaal, maar op Breda en Noorderkempen (BE).

Nieuwe route Amsterdam Centraal – Brussel via Breda

De IC Brussel zal er over de gehele reis in de nieuwe situatie 2 uur en 48 minuten over doen. Vanuit Amsterdam Centraal is er elk uur een vertrekkende trein. Door deze nieuwe verbinding zal het zuiden van Nederland beter bereikbaar zijn voor de Belgische buren. Ook kunnen Nederlanders in het zuiden van het land gemakkelijker naar België reizen. De nieuwe dienstregeling kun je in het geheel hier terugvinden bij NS.

Nieuwe route IC Brussel vanaf 9 april 2018

Den Haag HS

Ook vanuit Den Haag Hollands Spoor (HS) zal er 4 keer dag een directe verbinding zijn met Brussel Centraal. De treinen vertrekken en arriveren om:

  • 6:40 Den Haag HS –> 9:10 Brussel Centraal
  • 10:40 Den Haag HS –> 13:10 Brussel Centraal
  • 14:40 Den Haag HS –> 17:10 Brussel Centraal
  • 18:40 Den Haag HS –> 21:10 Brussel Centraal

De rest van de route is hetzelfde als de route vanuit Amsterdam Centraal. De trein zal na Den Haag HS stoppen op Rotterdam, Breda en verder.

Vanuit Brussel Centraal naar Den Haag HS zijn de vertrek en aankomsttijden als volgt:

  • 6:49 Brussel Centraal –> 9:22 Den Haag HS
  • 10:49 Brussel Centraal –> 13:22 Den Haag HS
  • 14:49 Brussel Centraal –> 17:22 Den Haag HS
  • 18:49 Brussel Centraal –> 21:22 Den Haag HS

Ook vanuit Roosendaal blijft er een verbinding met Antwerpen. Deze trein rijdt verder naar Puurs in België. Het betreft hier de stoptrein die op 13 haltes stopt alvorens aan te komen in Puurs. Wil je alleen naar Antwerpen dan doe je er vanuit Roosendaal met de stoptrein 47 minuten over. De trein vertrekt elk uur.

Roosendaal – Antwerpen
Roosendaal-Puurs (BE)

Nieuwe tarieven

Zodra de nieuwe route ingaat, komen er ook nieuwe tarieven. De nieuwe tarieven zijn gemakkelijker en kunnen voordeliger zijn. Voor reizen met IC Brussel is het Flex Tarief overal en altijd beschikbaar. Natuurlijk mag je het tarief ook combineren met je NS-abonnement. Hierdoor kun je nog meer korting ontvangen op je reis. Interessant voor de Early Birds onder ons, zal er vanaf 9 april een Early Bird korting zijn. Boek je tot en met 7 dagen van tevoren online, dan krijg je extra korting. Deze korting kan wel oplopen tot ruim €16,- per enkele reis op het traject Amsterdam Centraal naar Antwerpen. Meer informatie over het nieuwe traject vind je op deze website van NS International. Hier kun je ook de exacte reistijden vinden in de reisplanner.

Enkele IC Brussel tarieven

 

Fotomateriaal: NS & NS International

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *