Review Hotel de La Couronne Luik5 min leestijd

Review Hotel de La Couronne Luik

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen weekend verbleef ik in Liège, ook wel bekend als Luik. Samen met mijn collega’s gingen we een weekend weg. De eerste keer met een grote groep naar het buitenland. Even spannend of het naar ieders tevredenheid. Enkele tijd voor vertrek boekte ik het Hotel de La Couronne in Luik.

Keuze

Samen met een deel van de collega’s bleven zouden we blijven slapen van zaterdag op zondag in het hotel. Daarom was een hotel erg prettig. we zouden arriveren en vertrekken per trein. Daarom was een hotel nabij het station Liège Guillemins handig. Of toch niet? In het centrum van de stad waren geen beschikbare hotels meer voor het aantal mensen, dus heel veel keus hadden we helaas niet meer. De keuze viel dan uiteindelijk ook op dit hotel, het Hotel de La Couronne Luik. Op enkele minuten vanaf het grote en bijzonder station. 

Hotel de La Couronne (linker gebouw)

Locatie

De locatie is perfect als je arriveert per trein. Het ligt op enkele minuten vanaf het grote Liège Guillemins station wat zeker een bezoek waard is als je van architectuur houdt. Vanuit het station kun je ook de trein nemen naar Liège Palais, wat in de stad ligt. Ook kun je vanaf het hotel de bus of een taxi nemen naar het centrum van de stad. Dit is dus tevens ook wel een nadeel. Het hotel is namelijk niet centraal gelegen in het oude centrum, wat wellicht de reden van je bezoek is. Echter was het handig in en uitstappen vanuit de trein en hoef je niet ver te wandelen met je bagage.

Station Liège Guillemins

Aankomst

Bij aankomst in het hotel konden we gelijk inchecken. Ik had zeven kamers gereserveerd. Ze waren nog niet allen gereed, ook niet vreemd want we kwamen rond 11 uur in de ochtend aan. Na wat legitimatiewerk konden we enkele kamerpasjes in ontvangst nemen en in ieder geval onze bagage droppen. De receptioniste gaf verder aan dat we gebruik konden maken van het ontbijt dat in het weekend reserveert wordt tussen 08.00 – 11.00 in de ontbijtzaal op dezelfde verdieping als de receptie.

De kamer

We zaten met z’n alle op de eerste verdieping. Op deze verdieping bevindt zich ook een patio. Hier kun je gewoon een drankje doen, even zitten of roken. De kamers zijn rookvrij, aldus het hotel. Echter kwam er op een of andere manier toch een rooklucht in de kamer. Soms ook rook het naar wiet. Dit vonden we niet prettig. We hebben dit gemeld, maar hadden niet het idee dat het minder werd.

De kamer waarin verbleef was ruim, voorzien van twee eenpersoonsbedden, bureau en kledingkast, fauteuil en tafeltje. De matrassen waren niet super stevig, maar prettig om op te liggen en slapen. Helaas was het tapijt in de kamer niet zo zuiver. Er zaten veel vlekken op. Persoonlijk loop ik graag door de kamer, maar als de vloer zo vies oogt doe ik dat toch minder graag. Het hotel had hier zorg voor kunnen dragen om het wat zuiverder op te leveren.

Kamer 1
Kamer 2

De badkamer bestond uit een douche, toilet en wastafel, allen in één ruimte. Helaas was er geen goede afzuiging in de badkamer, waardoor het in de toekomst mogelijk vochtslijtage zal krijgen.

Ik ben ook in de andere kamers geweest. Wat opviel was dat we allemaal dezelfde kamer geboekt hadden, echter waren deze niet van gelijke grootte. Ook was er in sommige kamers een bad in plaats van een douche, maar werd dit niet als prettig ervaren omdat je ook hierin moest douchen.

Kamer 1 – badkamer
Kamer 2 – badkamer (met bad)

Afhankelijk van de locatie van de kamer kun je wat meer last hebben van geluid van de nabijgelegen kroeg. Sommigen hadden hier in de nacht last van, houd hier dus rekening mee.

Ontbijt

Na een gezellige avond in de stad Luik, genoten we in de ochtend van het ontbijt. De ontbijtzaal is niet heel groot, maar biedt voldoende plek voor de gasten. Er is keuze uit verschillende dranken, brood en beleg. Voor eenieder wat te vinden. Ook maakten ze lekkere pancakes en waren er lekkere kazen beschikbaar. Tussendoor werden de tafels niet afgeruimd. Dit zorgde voor nogal wat borden, bestek en lege kopjes. Persoonlijk vond ik dit minder netjes.

Ontbijtruimte

En wat nog meer

In de ontbijtruimte is ook een bar aanwezig. Hier kun je een drankje nuttigen. Het is niet enorm ruim, maar als je nog wat wilt drinken een prima plek.

Verder zit in in dezelfde ontbijtruimte ook een computercorner, voorzien van een iMac. Hier kun je bijvoorbeeld je laatste informatie opzoeken.

Computer corner
Patio
Bar
Binnenkomst – receptie

Conclusie

Over het algemeen was het Hotel de La Couronne een prima hotel. Afhankelijk van je doel zou je wellicht eerder voor een centraler gelegen hotel in de stad kunnen kiezen. Wat het zeker de moeite waard maakt is de locatie dicht bij het station, wat een goede uitvalsbasis is. Een lekkere wandeling langs de Maas en je bent zo in de stad. Op zondag kun je ook lekker over de zondagsmarkt wandelen naar de stad. Hierover in mijn volgende artikel over de stad Luik meer. Helaas is het hotel geen onderdeel van een spaarprogramma zoals bijvoorbeeld AccorHotels of HiltonHonnors. Echter is het wel aangesloten bij een soort van keten, namelijk Husa Hotels. Ik kon niet achterhalen of je lid kon worden, maar het ziet er niet naar uit. Daarvoor is het dan wellicht ook minder interessant.

Als laatste vond ik de prijs voor de kamer met ontbijt net wat aan de hoge kant. Het is een driesterrenhotel en dicht bij het station, dat zal de prijs hebben opgevoerd. Ook was er een lekker ontbijt, maar de kamer was niet overal even schoon.

 

Overzicht

Voordelen

- Een lekker ontbijt.
- Kans op een ruime kamer.
- Vriendelijk personeel, spreekt Engels en Frans.
- Dicht bij het station.
- Vanuit hier lekker wandelen naar stad.

Nadelen

- Geen ramp, maar verder van het oude centrum.
- Vloerbedekking in kamer vies.
- Afzuiging in badkamer beperkt.
- Kans op geluiden uit nabijgelegen kroeg.
- Prijs-kwaliteit net wat te duur.

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *