Delta start non-stop route naar LAX vanuit Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Amerikaanse luchtvaartgigant Delta Airlines vliegt vanaf nu non-stop tussen Amsterdam Airport Schiphol en Los Angeles International Airport (LAX). Ook is er vanaf LA nu een non-stop vlucht uitgevoerd van en naar het Parijse vliegveld Charles de Gaulle (CDG). Delta vliegt nu driemaal per week naar Parijs en viermaal per week naar Amsterdam en v.v. . Europese reizigers hebben toegang tot doorverbindingen vanuit Los Angeles naar tal van binnenlandse en internationale bestemmingen. Delta speelt hiermee in op de toegenomen vraag naar vluchten richting de westkust van de VS.

Delta voert meer dan 170 dagelijkse vluchten uit via Los Angeles. Daarmee heeft LAX een zeer belangrijke hub-functie. De Amerikaanse maatschappij wil daarom de komende tijd tenminste 1,86 miljard dollar investeren in het vliegveld om deze te moderniseren. Daarmee komt er een betere verbinding tussen Terminal 2 en 3 en de Tom Bradley International Terminal.

Viering van de inaugurele Delta vlucht AMS-LAX op maandag 18 juni 2018

Europa

Ook voor reizigers vanuit de VS is de verbeterde verbinding met Amsterdam en Schiphol gunstig. Door de goede samenwerking van Delta met partners KLM, Air France, Alitalia en Jet Airways zijn er gunstige doorverbindingen mogelijk naar bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, India, Afrika en Azië.

Boeing 777-200

Het lijkt erop dat Delta op de route LAX-AMS consequent vliegt met de Boeing 777-200. Recentelijk schreven we bij InsideFlyer al over de inspanningen van Delta om deze toestellen om te bouwen naar de nieuwe cabines voor Delta One en de Main Cabin (Economy). In eerste instantie zouden de vernieuwde toestellen ingezet worden op de route van Detroit (DTW) naar Beijing (PEK). Echter lijkt het er nu op dat daar de Airbus A350-900 ingezet zal gaan worden. Mogelijk dat de omgebouwde Boeings nu dus ingezet gaan worden op de vluchten van LAX naar AMS en v.v. Dat zou een vlucht met Delta naar de VS des te interessanter maken!

Delta One Suite
Delta One Suite

Grootste trans-Atlantische carrier

Eerder koos Delta er al voor om de routes naar Amsterdam en Parijs te intensiveren. Bijvoorbeeld door non-stop vluchten vanuit Orlando toe te voegen. Ook vlieg je nu vanuit Indianapolis naar Parijs non-stop. Daarmee blijft Delta de grootste trans-Atlantische carrier. Deze zomer zullen er maar liefst 176 vluchten per dag uitgevoerd worden naar 32 bestemmingen aan beide kanten van de Atlantische Oceaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *