BA Executive Club Gids deel 7 – Avios kopen4 min leestijd

British Airways Executive Club

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De komende weken zullen we uitgebreid ingaan op het frequent flyer programma Executive Club van British Airways. In 10 delen komen allerlei aspecten van dit programma aan de orde, zowel voor dummies als voor gevorderden.

Avios kopen?

Het is goed denkbaar dat je een Reward Flight wilt boeken, maar dat je saldo aan Avios (net) niet toereikend is. In dat geval kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van de “Avios & Money” mogelijkheid. Maar daarover meer in het volgende artikel, deel 8 in deze serie.
In dit artikel eerst de mogelijkheden op een rijtje om losse Avios bij te kopen!

Via ba.com

De meest voor de hand liggende mogelijkheid is om rechtstreeks bij BA Avios aan te schaffen. Dat kan via de website van British Airways. Per kalenderjaar mag je maximaal 35.000 Avios bijkopen. Tot 30 november is er echter tijdelijk de mogelijkheid om tot 100.000 Avios bij te kopen.

BA Executive Club - Avios kopen
Avios kopen via de website ba.com

De prijs begint bij €36 voor 1000 Avios (3,6 eurocent per Avios): een erg dure optie! Hoe meer je afneemt, hoe lager de prijs per Avios wordt. Dat komt omdat er een stukje vaste kosten in de prijs zit verwerkt.
Voor €201 kunnen 10.000 Avios aangeschaft worden (2 eurocent per Avios) en voor €661 de maximale hoeveelheid van 35.000 Avios (1,88 eurocent). De tijdelijke optie om 100.000 Avios te kopen kost €1800, wat neerkomt op 1,8 eurocent per Avios.

Via Iberia.com

Ook via de website van Iberia is het mogelijk om Avios te kopen via deze pagina. Per kalenderjaar kan maximaal 100.000 Avios aangeschaft worden. De prijzen zijn gelijk aan die van ba.com. Maar er is nog wel eens een promo waarbij korting wordt gegeven op de aanschafprijs. Vandaar is het altijd slim om beide sites even te bekijken!

Iberia - Avios kopen
Avios kopen via de website van Iberia

Via “combine my avios” is het mogelijk om Avios tussen Iberia.com en ba.com over te boeken.

Via Starwood Preferred Guest

Het hotel-loyaliteitsprogramma Starwood Preferred Guest heeft regelmatig aanbiedingen om met korting Starpoints te kopen. Deze Starpoints kun je daarna om laten zetten naar diverse frequent flyer programma’s, waaronder ook BA Executive Club.

Bijzonder hierbij is dat dit bij de meeste een 1:1 ratio is, waarbij je bij iedere 20.000 punten die je overschrijft ook nog eens 5.000 bonus punten krijgt. Dus 20.000 Starpoints = 25.000 Avios!

Wat kosten deze Starpoints? Normaal gesproken kosten 20.000 Starpoints $700, omgerekend €666. Zet je deze Starpoints om naar BA Executive Club, dan heb je voor deze prijs dus 25.000 Avios. Dat komt neer op 2,6 eurocent per Avios. Niet interessant dus.

Maar als er een promo is, zoals op dit moment (tot en met 31 december) waarbij je tot 50% korting krijgt, wordt het een ander verhaal. Omgerekend komt het dan op 1,3 eurocent per Avios!

Via American Express Membership Rewards Points

Mocht je een reguliere American Express creditcard hebben (dus geen Flying Blue American Express) dan spaar je Membership Rewards Points. Ook deze punten zijn om te zetten naar frequent flyer programma’s, waaronder BA Executive Club. Ook hier kunnen de punten omgezet worden volgens een 1:1 ratio. Meer info over deze creditcard in de handleiding die we eerder schreven!

American Express Membership Rewards

Het kopen van American Express Membership Rewards Points wordt niet op de website aangeboden en is dus een soort verborgen feature. Via de klantenservice is dit gemakkelijk te regelen.

De tarieven hier zijn $25 per 1000 punten. Omgerekend in euro’s is dat ongeveer €23,80 met de huidige koers, wat neerkomt op 2,38 eurocent per Avios.

Conclusie

Avios kopen is over het algemeen niet aantrekkelijk om te doen. Maar als je met je partner twee Reward Flights zoekt en je hebt maar Avios voor anderhalve persoon, dan kun je ervoor kiezen om wat bij te kopen.

Check hierbij dus altijd of er ergens een promo loopt. Af en toe zijn er aanbiedingen waarbij een leuke korting wordt gegeven op het kopen van Avios. En zo niet, dan is het ’t goedkoopst om kleine hoeveelheden via Starwood Preferred Guest of American Express te kopen.

Vaak is het echter nog beter om te kiezen voor Avios & Money, mocht je het wat Avios missen voor je gewenste vlucht. Daarover meer in het volgende artikel, deel 8!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *