LATAM Status Match: Oneworld Sapphire / Emerald

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

LATAM geeft een Status Match vanaf diverse andere Airlines. In dit artikel lees je meer over de vereisten en de procedure van deze status match bij LATAM.

LATAM Status Match, inleiding

Deze week was ik aan het zoeken naar informatie rondom een status match. In mijn persoonlijke geval van Hilton Hhonors, vanwege een reeks overnachtingen die ik bij Hilton geboekt heb. Tijdens het zoeken viel mij op dat LATAM een status match geeft vanaf diverse andere airlines, waaronder American Airlines. Dit laatste is op zich opmerkelijk, omdat zowel LATAM als American Airlines lid zijn van de Oneworld alliantie. Er is geen officiële promotie, maar er zijn diverse meldingen van een succesvolle status match.

En het lijkt er op dat de match behoorlijk aantrekkelijk kan zijn voor sommige mensen, omdat de status afgegeven wordt voor heel 2017!

LATAM Status Match
Elite status bij LATAM

LATAM Status Match, vereisten

Om in aanmerking te komen voor de status match bij LATAM, moet je uiteraard een account hebben of aanmaken. Als je de Status Match uiteindelijk aanvraagt, moet je het volgende meesturen:

 • Een foto van je frequent flyer pas bij de andere maatschappij waarmee je wilt matchen;
 • Het overzicht c.q. bewijs van activiteit bij de maatschappij waarmee je wilt matchen;
 • Een kopie van je boarding pass van tenminste één vlucht met LATAM in de afgelopen 12 maanden

Het laatste kan je er misschien van weerhouden om de match aan te vragen, maar hou er rekening mee dat je betaalbaar met LAN kunt vliegen tussen Frankfurt en Madrid. Een retour in business class kost € 210,00 en in economy € 85,00.

LATAM Status Match
Vlieg met LATAM’s Dreamliner voor € 210,00 in business class!

LATAM Status Match, zelfs vanuit American Airlines

Op statusmatcher.com zie ik diverse meldingen van een status match vanaf American Airlines naar LATAM. Waarom zou je? Nou, het lijkt er op dat LATAM een status match geeft op een expirerende elite status. Als je status bij American Airlines afloopt in maart 2017, geeft LATAM je elite status tot 2018!

Verder valt me op dat LATAM Alitalia Freccia Alata Plus (Skyteam Elite+) matcht naar LATAM Pass Black. LATAM Pass Black staat gelijk aan OneWorld Emerald. Gegeven het feit dat veel mensen vorig jaar hun status bij Alitalia hebben verkregen door middel van een status match, is dat lang niet gek!

LATAM Status Match
Van Skyteam Elite Plus naar Oneworld Emerald

OneWorld Emerald  levert je onder andere de volgende voordelen op:

 • Inchecken bij first / business class check in balie;
 • Fasttrack security;
 • Toegang tot de first class lounges bij Oneworld partners;
 • Gratis stoelkeuze, waaronder exit rows en Main Cabin Extra stoelen bij American;
 • Priority boarding.
LATAM Status Match
Begin je reis in de First Class lounge dankzij Oneworld Emerald status

LATAM Status Match, de procedure

Hoe ga je te werk als je de status match bij LATAM wilt aanvragen? Indien je reeds over een account beschikt kun je een mail sturen naar  [email protected] met daarbij het verzoek je status te matchen. Naast de vereisten die ik hierboven heb genoemd, moet je uiteraard je LANPASS account nummer vermelden. Ik heb begrepen dat je je status match bij voorkeur in het Spaans moet aanvragen. Dit maakt het uiteraard allemaal wat omslachtig en bovendien schijnt het zo nu en dan vrij lang te duren voordat je reactie krijgt.

Conclusie

Ondanks dat er geen officiële status match promotie loopt bij LATAM zijn er diverse succesvolle status matches gemeld. In sommige gevallen moet je er misschien een beetje moeite voor doen. Desondanks kan het een mooie manier zijn om je elite status weer met een jaar te verlengen. Zeker als je naar Oneworld Emerald kunt matchen dan is dat een heel prettige elite status, met toegang tot de First Class lounges.

Ga jij proberen te matchen naar LATAM Pass?

Reacties

 1. Kris zegt

  Heb de status match naar AlItalia gedaan maar geen activiteit met hen. Iemand ervaring of men dan de status match zou goedkeuren? (in het kader van het 2de puntje “Het overzicht c.q. bewijs van activiteit bij de maatschappij waarmee je wilt matchen;”

  • Sander zegt

   Ik verwacht dat dit lastig is, maar je kunt het proberen. Ik zou dan je activiteit overzicht niet meesturen en zien wat er gebeurt ;-).

   Nee heb je, status kun je krijgen.

 2. Fripsmaster zegt

  Cool! Mijn Avance Gold verloopt 03/2017 en was al op zoek naar een andere status match voor volgend jaar.

  Ik was afgelopen januari in Zuid-Amerika en mijn AB Gold gebruikt met LA and JJ vluchten. Zou dit ook tellen als ik van deze vluchten een kopie van maak?

  En tot wanneer kan ik deze status match aanvragen?

 3. Sieto zegt

  Dank voor de tip Sander! Vorige week de match aangevraagd en vandaag gekregen; van AA EXP naar LATAM Black. Had dit jaar idd nog activiteit met (LA)TAM (Brazil).

  • Sander de Jonge Sander de Jonge zegt

   Mooi om te horen dat het werkt! Zit zelf nog even in dubio, maar OW Emerald is natuurlijk wel een mooie status!

   • Sieto zegt

    Ja, zeker. En alhoewel het geen AA OW Emerald is, is het nog steeds fijn voor de toegang tot F lounges en preferred seating. Ik zou geen reden zien om het niet te proberen!

    • Sander de Jonge Sander de Jonge zegt

     Probleem is dat mijn LAN vlucht langer dan 12 maanden geleden is. Ach, niet geschoten is altijd mis 🙂

    • Matt zegt

     Ik zit te kijken wat voor mij het beste moment is om het aan te vragen. Tot welke datum loopt de match? Welke datum stond op je huidige AA ff pasje?

     • Sander de Jonge Sander de Jonge zegt

      Er is geen officiële promotie, het is dus niet bekend tot wanneer je kunt matchen.

 4. Kris zegt

  Iemand die nog de vlucht Frankfurt – Madrid moet doen en eventueel wil afspreken voor een “status run” 🙂

 5. wilco zegt

  Ik wil mijn FB-plat matchen met OW Emerald, is een retourtje FRA-MAD met LATAM in de BC klas voldoende ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *