BA Executive Club Gids deel 5 – Voordeel met Reward Flight Saver3 min leestijd

British Airways Executive Club

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De komende weken zullen we uitgebreid ingaan op het frequent flyer programma Executive Club van British Airways. In 10 delen komen allerlei aspecten van dit programma aan de orde, zowel voor dummies als voor gevorderden.

Reward Flight Saver

Een van de mooie dingen van het Executive Club is de zogenaamde Reward Flight Saver. Dit wil zeggen dat als je een Reward vlucht boekt met British Airways er een vast tarief aan belastingen en toeslagen. Dit in plaats van de reguliere luchthavenbelasting- en toeslagen die meestal vele malen hoger is.

BA Executive Club - Reward Flight Saver
Op de website van British Airways staat het zo omschreven…

Het blauwe symbooltje dat je hierboven ziet, verschijnt als je zoekt naar reward flights en de vlucht komt in aanmerking voor de Reward Flight Saver.

Randvoorwaarden:

  • Reward Flight Savers zijn alleen beschikbaar op vluchten van British Airways
  • Er zijn alleen Reward Flight Savers mogelijk op routes minder dan 2000 mijlen. Dat betekent dat het alleen voor de zones 1,2 en 3 van Executive Club. Meer over zones met bijbehorende afstanden is in deel 3 van deze serie te lezen.
  • Je krijgt alleen Reward Flight Savers te zien als je in de afgelopen 12 maanden tenminste 1 Avios hebt verdiend.

Belastingen en toeslagen

Als je een regulier vliegticket koopt, betaal je de kale prijs van een ticket met daar bovenop een bedrag aan belastingen en toeslagen. Dit zijn zaken zoals luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en service fees. Dat geldt ook als je een reward ticket boekt met Avios of mijlen.
Maar voldoe je aan de bovenstaande voorwaarden, dan wordt het ineens een stuk goedkoper: in plaats van deze belastingen en toeslagen wordt nu een vaste (vriendelijke) toeslag verrekend.

Een voorbeeld

Stel dat ik van Amsterdam naar Londen wil vliegen. Als ik via de BA website naar vluchten zoek, zie ik dat het inderdaad Reward Flight Savers zijn aan de hand van het ronde blauwe icoontje. Ook valt de gekozen vluchtdag in een off-peak periode waardoor het nog goedkoper wordt. Voor 4000 Avios en een toeslag van €21 all-in kan ik naar Londen vliegen!

BAEC Reward Flight Saver

En ook voor business class werkt het: Voor een kleine hoeveelheid extra Avios kan ik voor 7750 Avios + €23,53 kan ik business class naar Londen vliegen.

BAEC Reward Flight Saver

Afstand tot 2000 mijlen

Van Londen naar Tenerife op de Canarische Eilanden is de afstand nog net onder de 2000 mijlen, dus komt de Reward Flight Saver in aanmerking. Als ik zoek op een enkele reis van Amsterdam naar Tenerife dan kost me dat in totaal 12.500 Avios + €38

BAEC Reward Flight Saver

Routes buiten Europa

In Zuid-Afrika vliegt ComAir, een onderdeel van British Airways en ook daar gelden de Reward Flight Savers. Een interessante route is bijvoorbeeld Johannesburg – Mauritius, een afstand van ruim 1900 mijlen. Ruim 4 uur vliegen voor 8500 Avios + €32

BAEC Reward Flight Saver

Conclusie

Als aanvulling op het artikel over het besteden van Avios aan vluchten is het mooi dat deze mogelijk er is. Zo is het nog aantrekkelijker om je Avios in te zetten op met name korte-afstandsvluchten. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Lufthansa die torenhoge belastingen en toeslagen rekent bij een award vlucht.

In het volgende deel van de serie gaan we verder in op deze belastingen en toeslagen en hoe je deze zoveel mogelijk kunt vermijden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *