BA Executive Club Gids deel 9 – Avios delen met Household Account4 min leestijd

British Airways Executive Club

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De afgelopen weken zijn we al uitgebreid ingaan op het frequent flyer programma Executive Club van British Airways. In 10 delen komen allerlei aspecten van dit programma aan de orde, zowel voor dummies als voor gevorderden.

Wat is een Household account?

Bij British Airways Executive Club is het mogelijk om Avios met gezinsleden te delen. Kort gezegd kun je de accounts koppelen en de totale hoeveelheid Avios van alle accounts bij elkaar opgeteld, gebruiken voor Reward vluchten. Het kan dus erg handig zijn als je niet voldoende Avios hebt voor een vlucht, je “gezin” uit te breiden en zodoende de Avios van een gezinslid te kunnen gebruiken.

Er wordt specifiek over Household gesproken, dat wil zeggen: gezin. Het komt erop neer dat je mensen kunt toevoegen aan je Household account mits iedereen op hetzelfde adres woont. Je kunt dus ook anderen toevoegen aan je Household account, mits je eerst regelt dat die persoon op jouw adres woont volgens zijn/haar account.

Hoe maak je een Household account aan?

Vooraf even een paar belangrijke voorwaarden:

  • Allereerst is het belangrijk om te weten dat er één hoofdaccount binnen het Household account is. Alleen deze persoon kan wijzigingen doen in de samenstelling van “het gezin”.
  • Een andere beperking is dat BA Executive Club alleen eenmaal per 6 maanden wijzigingen toestaat in deze samenstelling!
  • Je kunt maximaal 6 mensen toevoegen, dus met jezelf erbij in totaal 7 mensen in een Household account hebben.

Via het menu op de website van British Airways kun je via het kopje Executive Club naar Household accounts. Je vindt daar een beschrijving van hoe het werkt en je kunt je eigen Household account inzien en/of bewerken.

Wil je iemand toevoegen, dan heb je de volledige naam en het BA Executive Club nummer nodig. Deze persoon ontvangt dan een e-mail waarin hij/zij kan bevestigen om deel te nemen aan het Household account. Zodra deze bevestiging is gedaan, is de persoon echt toegevoegd.

Ik heb in mijn eigen account drie anderen toegevoegd en met z’n vieren vormen we nu het Household account:

BA household accounts
BA household accounts

Hoe werkt het met Avios?

Stel je hebt drie mensen toegevoegd aan je Household account. Dan worden alle Avios saldi van de leden bij elkaar opgeteld. Dit is de totale hoeveelheid Avios die je als gezin kunt gebruiken. Iedereen die in de gezinsaccount zit kan gebruik maken van deze hoeveelheid Avios!

Als je Avios uitgeeft, dan wordt dat naar rato bij ieder gezinslid de Avios afgetrokken. Stel ik heb zelf 3600 Avios en de drie andere gezinsleden ieder 1200. Stel dat ikzelf (of iemand anders) voor 1200 Avios besteed, dan gebeurt dit:

– Hoofd: 3600  ->  af: 600  -> saldo: 3000
– Lid 1: 1200  ->  af: 200  ->  saldo: 1000
– Lid 2: 1200  ->  af: 200  ->  saldo: 1000
– Lid 3: 1200  ->  af: 200  ->  saldo: 1000

Als je Avios spaart, dan is het simpel: ieder gezinslid spaart zijn eigen Avios. Bij de andere leden verandert het saldo dus niet. Maar uiteraard neemt het totaal van de HouseHold account weer toe die een ieder weer kan gebruiken.

Als je inlogt op de website van Executive Club, zie je ook het saldo van het gezinsaccount in beeld:

Account van hoofd household BA Executive Club
Account van hoofd household BA Executive Club

En ook bij een gezinslid is dit op dezelfde manier te zien en te gebruiken:

Account van familielid BA Executive Club

My Family & Friends

In de eerste afbeelding in dit artikel zag je een overzicht van het Household account. Daarnaast zie je een tab “My Family & Friends”. Hier kun je mensen toevoegen waar je een Reward ticket voor wilt boeken. Je kunt namelijk niet voor zomaar voor iedereen een ticket boeken van jouw Avios. Dit kan alleen voor gezinsleden uit de Household Account en de mensen in je Friends & Family lijst.
Je kunt echter maximaal 5 mensen toevoegen aan je Friends & Family lijst!

Het derde tabblad “My travel companions” heeft hier niets mee te maken, maar is een mogelijkheid om gegevens op te slaan van mensen waar je vaker voor boekt. Zo kun je tijdens het boeken snel de benodigde gegevens erbij halen. Dit geldt echter alleen voor cash-boekingen, dus niet voor Reward boekingen!

Dit was deel 9 van deze serie! In het volgende en laatste deel zullen we gaan kijken hoe we aan de hand van tips en trucs zo snel mogelijk status (Tier Points) en Avios verdienen door slim je tickets te boeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *