Vlucht 666 met bestemming HEL op vrijdag de 13e

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tja het is echt waar: afgelopen vrijdag was het vrijdag de 13e. En deze dag was er een vlucht met vluchtnummer 666 met bestemming HEL. Tot overmaat van ramp was het toestel waarmee gevlogen werd 13 jaar oud en vertrok het even na 13 uur…

Niet bestemd voor de bijgelovige of iemand met vliegangst. Finnair, de nationale luchtvaartmaatschappij van Finland trekt zich er niets van aan en heeft een dagelijkse vlucht met vluchtnummer AY666 van Kopenhagen naar Helsinki. Op een dag dat het dan vrijdag de 13e is, trekken deze nummers even extra de aandacht.

Piloot Juha-Pekka Keidasto van vlucht AY666:
“It has been quite a joke among the pilots. I’m not a superstitious man. It’s only a coincidence for me. If there’s some passenger who is anxious about this 666, our cabin crew is always happy to help them”.

Airport codes

Aangezien luchthavens in de wereld een unieke drieletterige code hebben, spreken deze niet altijd direct tot de verbeelding. Bij Amsterdam en Brussel is het duidelijk met de codes AMS en BRU. Ook voor Helsinki zijn de eerste drie letters gekozen: HEL. Tja, in de context zoals hierboven is het dan een wat bizarre combinatie.

Er zijn ook minder voor de hand liggende codes, aangezien de codes nu eenmaal uniek moeten zijn. Zo zijn er ook codes die wat vreemd overkomen, zoals PEE (Perm, Rusland), BOM (Mumbai, India), BOO (Bodo, Noorwegen) of KUT (Kutaisi, Georgië). Toch wel apart als dit met grote letters als label aan je koffer hangt!
Ons forumlid Vincevoyage had afgelopen week nog een leuke deal gepost om naar Kutaisi (KUT) te vliegen…

Toestel 13 jaar oud

Naast het vluchtnummer en luchthavencode bleek toevallig ook dat het toestel waarmee gevlogen werd 13 jaar oud te zijn! Via de website flightradar24.com zijn allerlei gegevens over vluchten terug te vinden.

vlucht 666
Flight AY666

Rechts onderin zien we dat het toestel op deze dag de OH-LXM was. Als we vervolgens weer even verder kijken naar de details van dit toestel, dan zien we dat het inderdaad 13 jaar oud is!

vlucht 666
Finnair toestel 13 jaar oud

Zou jij aan boord van deze vlucht ook nog op rij 13 hebben durven zitten?? Hij bestaat!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *