BA Executive Club Gids deel 8 – Boeken met Avios & Money3 min leestijd

British Airways Executive Club

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De afgelopen weken zijn we al uitgebreid ingaan op het frequent flyer programma Executive Club van British Airways. In 10 delen komen allerlei aspecten van dit programma aan de orde, zowel voor dummies als voor gevorderden.

Wat is Avios & Money?

Als je je gespaarde Avios wilt gebruiken om een vlucht te boeken, kun je ervoor kiezen om af te rekenen met Avios & Money. Dat kan handig zijn als je niet voldoende Avios hebt om je gewenste ticket te boeken. Je hebt dan tot 70% minder Avios nodig en je betaalt cash het ontbrekende deel.
Maar ook al heb je voldoende Avios, dan het kan ook een manier zijn om goedkoop wat extra  Avios aan te schaffen.

Hoe werkt het?

Laten we even naar een voorbeeld kijken. Stel we willen van Amsterdam naar Tenerife vliegen in economy class. Er zijn vluchten beschikbaar met Iberia Express:

BA Executive Club - Iberia Express vluchten Avios & Money

Totaal kost het 15.000 Avios om deze vlucht te boeken:

BA Executive Club - Iberia Express vluchten Avios & Money

Je ziet in bovenstaand plaatje al de tooltip staan “More pricing options”. Als je je muis erover houdt, zie je al de verschillende opties om met Avios & Money te betalen. Maar ook als je verder gaat, komt dit duidelijk in beeld:

BA Executive Club - Iberia Express vluchten Avios & Money

Je ziet dat je voor 5000 Avios met bijbetaling van €146,26 ook deze vluchten kan boeken. In feite “koop” je dus 10.000 Avios tijdens deze boeking voor €110. De prijs per Avios komt dan op 1,1 eurocent.

De prijs per Avios varieert per situatie. De prijzen zitten zo rond de 1 eurocent per Avios, maar dat kan terugzakken naar zo’n 0,9 eurocent.

Wanneer is de prijs per Avios zo laag mogelijk?

Avios & Money loont zicht het meest bij economy class vluchten. Bij premium economy, business class of first class is Avios & Money ook mogelijk maar dan zal de prijs per Avios hoger zijn.
Verder is het in het algemeen zo dat hoe langer de vlucht is, des te voordeliger het is. Dat gaat niet altijd op, dus je zal zelf even het rekensommetje moeten maken of het interessant voor je is om er gebruik van te maken.

Randvoorwaarden

Er zijn een paar randvoorwaarden:

  • Als je ticket annuleert, ontvang je zowel het cash-gedeelte als de Avios terug, dus het is niet zo dat je alles in Avios terug krijgt
  • Je kunt een Avios & Money ticket niet wijzigen. Als je toch wilt wijzigen, dan moet ticket geannuleerd worden en opnieuw geboekt.
  • Avios & Money kan gebruikt worden bij boeking van bijna alle Oneworld maatschappijen. Echter, bij Japan Airlines en het Russische S7 Airlines is dit niet mogelijk
  • De kosten per Avios zijn afhankelijk van het soort ticket en de afstand. Niet alle Avios & Money mogelijkheden zijn een goede deal!

Conclusie

In het vorige artikel (deel 7) hebben we gezien dat je Avios kunt kopen wat meestal niet zo voordelig is om te doen. De prijs per Avios zit dan gemiddeld op 2 eurocent per Avios. Kom je dus Avios tekort om een vlucht te boeken, dan zou ik zeker de optie Avios & Money bekijken. In de meeste gevallen zal dat voordeliger zijn (tot 0,9 eurocent per Avios) dan om los Avios aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *