Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.
Heb jij ook altijd het idee dat je teveel meeneemt op reis? En dat je koffer altijd te klein of te zwaar is? Populaire low cost maatschappijen als Ryanair, Norwegian, Transavia en EasyJet stellen vaak strenge eisen aan de afmetingen en gewicht van je handbagage. Een beetje hulp bij het inpakken van je bagage voor dat ene weekendje weg of een korte zakenreis kan geen kwaad! In dit artikel vijf tips om je bagage nog beter in te pakken.
1. Maak inpaklijstjes
Vaak begin je veel te laat met inpakken voor een (zaken)reis. Meestal heb je gelukkig wel je hoofd zitten wat je ongeveer mee wil nemen. Maar door zo last minute je spullen bij elkaar te zoeken heb je natuurlijk het risico dat je van het ene te veel meeneemt en van het andere iets vergeet. Sinds een tijdje houd ik lijstjes bij met wat ik meeneem op welke soort trip. Recentelijk ben ik bijvoorbeeld vier dagen op zakenreis naar Zweden geweest. Ik heb precies genoteerd wat ik meegenomen heb. Bij terugkomst heb ik ook opgeschreven wat ik niet gebruikt heb of wat ik miste tijdens het werkbezoek. Dat heb ik al een aantal keer gedaan. Als ik binnenkort ergens heenga kijk ik gewoon in een van mijn lijstjes en dan weet ik snel wat ik wel en niet mee moet nemen. Tip: noteer ook of het om handbagage of ruimbagage gaat. Kost even tijd om alles op te schrijven, maar het bespaart uiteindelijk ook veel tijd!
2. Pak slim en ergonomisch
Slim inpakken van je kleding is absoluut ook iets wat helpt om de ruimte in je koffer of tas goed te benutten. Zorg er in ieder geval voor dat je geen ‘lucht’ vervoerd door bijvoorbeeld sokken in schoenen te stoppen. Daarnaast is het slim om je kleding op te rollen. Hierdoor neemt het veel minder ruimte in. Bijkomend voordeel: je hebt minder last van kreukels in je iets uitpakt op de plaats van bestemming. Populair zijn tegenwoordig ook de zogenaamde packing cubes. Dit zijn eigenlijk kleine tasjes waarin je kleding op soort opgerold in opbergt. Zo kun je ook gemakkelijk het juiste tasje eruit pakken voor de juiste kleding. Je kunt hiervoor natuurlijk ook gewoon plastic zakken (her)gebruiken.
3. Laat deze spullen vooral thuis
Voor de hand ligt dat je alleen meeneemt wat je nodig hebt. Vaak blijkt dat vooraf toch lastig in te schatten. De eerste tip kan je daarmee zeker helpen. Afhankelijk van de accommodatie waar je verblijft zijn er genoeg items die thuis kunt laten. Denk aan shampoo, douchegel en handdoeken. Vraag jezelf af welke artikelen je echt nodig hebt. Daarnaast laat je het beste zoveel mogelijk waardevolle spullen thuis. En denk goed na of je een boek ook echt gaat lezen. Ik neem altijd maar een boek mee, omdat weet dat ik er meerdere toch niet ga lezen. Dat scheelt weer ruimte in mijn koffer!
Wil je weten wat je juist wel mee moet nemen? KLM helpt je met een persoonlijke sprekende assistent via Google Home. Over dit en andere digitale initiatieven van de bekende Nederlandse maatschappij schreven we al eerder over op InsideFlyer.
4. Denk aan het gewicht
Natuurlijk weeg je thuis je koffer zodat je op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan bij het inchecken of bij het aan boord gaan. Zeker de low cost airlines zullen vooral streng zijn op de handbagage. Denk eraan om bij het inpakken de zware kledingstukken, zoals broeken en vesten onderop (of tegen de wielen aan) te leggen. Zo voorkom je zoveel mogelijk dat de kleding verschuift in de koffer. Zware kledingstukken en schoenen kun je het beste aantrekken op de reisdag. Denk aan bergschoenen en een warme trui.
5. Sharing is caring
In de meeste gevallen ga je met meerdere personen op reis. Wat veel ruimte en gewicht kan besparen is om vooraf af te stemmen wie wat meeneemt. Vooral toiletartikelen als tandpasta, shampoo (als je dit meeneemt), gel, haarlak, etc. kun je natuurlijk gewoon met elkaar delen. Datzelfde geldt voor opladers van camera’s, mobiele apparaten en wereldstekkers.
Hopelijk helpen deze tips om je volgende reis nog beter voor te bereiden. Wat is dé tip waar jij al jaren van profiteert bij het inpakken van je bagage? Laat het weten in een reactie onder dit artikel.
Geef een reactie