Tijdelijk €200 cashback bij American Express Platinum Card2 min leestijd

American Express kaarten op een tafel (Bron: Unsplash / CardMapr)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Express komt weer met een nieuwe cashback actie. Bij de vorige promotie gaf American Express nog tot € 400 terug op uitgaven bij KLM Holidays. Deze keer krijgen nieuwe leden een korting van € 200 op de jaarbijdrage in de vorm van een cashback. Check het artikel voor alle details. 

American Express cashback 

De laatste tijd komt American Express vaker met cashback acties en met grotere bedragen dan in het verleden. Vanaf 2019 kwam American Express met meerdere cashback promoties in Nederland. Het ging toen vaak om kleine bedragen. Zo kon je bijvoorbeeld € 50 terugkrijgen op uitgaven bij Amac en € 5 bij onder meer HEMA, Dirk, Trekpleister en Aldi. Vanaf eind 2022 kwamen er enkele grotere cashback acties. Meestal is dat in samenwerking met KLM en KLM Holidays. De meest recente promotie gaf tot € 400 cashback bij aanschaf van een vakantie bij KLM Holidays

Met American Express €50 Cashback bij Amac

Cashback Amex Platinum Card

De huidige promotie geeft dus € 200 cashback voor nieuwe klanten die een American Express Platinum Card aanschaffen. Dit geldt dus voor nieuwe klanten of ‘oude’ klanten die minimaal 12 maanden geen kaarthouder zijn geweest. Er zijn verder nog wel een aantal ‘pittige’ voorwaarden bij deze actie. Zo moet je de kaart minimaal 1 jaar aanhouden. Verder is het nodig om in de eerste 6 maanden minimaal € 10.000 met de kaart uit te geven. En dat is een aardig hoog bedrag. Denk dus goed na of je aan deze voorwaarden kunt voldoen om de cashback te krijgen.

De American Express Platinum Card kost normaal € 65 per maand of € 780 per jaar. Met deze korting in de vorm van cashback betaal je omgerekend € 48,33 per maand of € 580 per jaar. Dit is een korting van ruim 25%. De actie geldt nog tot en met zondag 2 juni 2024. Aanvragen van de kaart kan hier. De volledig voorwaarden van deze actie lees je hier terug.

De American Express Platinum kaart (Bron: American Express)

Voordelen American Express Platinum Card

De Platinum Card is de meeste uitgebreide reguliere Amex kaart. Naast uitgebreide verzekeringen krijg je onder meer Privium Plus, Priority Pass en allerlei privileges via American Express Travel. Daarnaast krijg je instant status bij diverse hotelketens en autohuurbedrijven. Een ander leuk voordeel is het Dinertegoed van € 300 per kalenderjaar en de Loungebox on the go op Schiphol. Meer de over Platinum Card lees je in dit artikel

Bron foto’s: American Express