Bij deze hotel programma’s krijg je instant status met de American Express Platinum Card4 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Door vaker bij bepaalde hotelketens te verblijven kun je een status opbouwen. Het meest interessant zijn de deelnemersniveau’s waarbij je een upgrade of toegang tot de hotellounge krijgt. Soms is het opbouwen van zo’n status een kwestie van een lange adem (en veel geld). Maar er is ook een andere manier: met de American Express Platinum Card krijg je namelijk bij vier hotelketens direct een mooie hotel status. Hoe dat werkt lees je in dit artikel.

Voordelen van een hotel status

De voordelen van het hebben van een status bij een hotel loyalty programma’s kunnen erg uiteenlopen. Denk aan een gratis vroege check-in of juiste late check-out, of wat dacht je van gratis flesjes water op de kamer? Helemaal mooi is een gratis upgrade naar een hogere kamercategorie of zelfs kosteloos toegang tot de hotel lounge ongeacht het type kamer waar je verblijft.

Al deze voordelen zijn niet ondenkbaar bij de grote hotelketens. En als je eenmaal over een (elite) status beschikt geniet je meestal minimaal een jaar van deze voordelen, ook als je niet meer zo vaak bij de keten verblijft. Echter, je moet wel eerst voldoende overnachtingen hebben gemaakt voordat je de status toegekend krijgt. Bij het ene programma gaat het om meer overnachtingen dan bij het andere. Bij Accor ALL krijg je bijvoorbeeld de Silver status na tien nachten. Ditzelfde geldt voor IHG One Rewards en Marriott Bonvoy, waarbij de status dan weer Silver Elite heet. Bij Radisson Rewards krijg je echter al na vijf nachten de hogere Premium status. De voordelen per statusniveau lopen overigens flink uiteen afhankelijk van het loyaliteitsprogramma waar je lid van bent.

Er is echter ook een manier om een hotel status te krijgen zonder vaak bij hotels te verblijven. Je kunt dan snel profiteren van de voordelen die bij de status horen. Eén manier is om een American Express Platinum Card aan te schaffen. Alhoewel je daar wel flink voor betaalt, in Nederland € 780 per jaar, levert je dat wel direct een mooie status bij vier hotel loyalty programma’s op.

Hotel status met American Express

Het krijgen van een hotel status met American Express werkt eigenlijk best simpel. Met The Platinum Card van American Express krijg je namelijk direct een status bij vier hotelprogramma’s. Daarmee kun je volgens Amex bij ruim 13.000 hotels wereldwijd genieten van diverse voordelen. De vier programma’s waar je een status kunt krijgen zijn de volgende:

Per status zullen we kort een selectie van de voordelen bespreken. Meer informatie over alle privileges die je krijgt bij elke status lees je op de website van het loyalty programma.

  • Met de Premium status van Radisson Rewards krijg je onder meer een gratis upgrade naar de volgende kamercategorie (indien beschikbaar), daarnaast krijg je toegang tot het speciale Premium & VIP Contact Center zodat je minder lang in de wacht staat.
  • Hilton Honors geeft met de Gold status ook een gratis upgrade indien beschikbaar, een ander interessant voordeel is het Food & Beverage credit of gratis ontbijt dat je krijgt (afhankelijk van hotel en regio).
  • De Gold status van MeliáRewards levert de mogelijkheid om meer punten te sparen, grate late check-out en je krijgt gratis ontbijt voor je medereiziger.
  • Tot slot, de Gold Elite status van Marriott Bonvoy geeft 25% bonuspunten, gratis kamerupgrade (indien beschikbaar) en een gratis late check-out.

Het Waldorf Astoria Amsterdam.

Aanvragen American Express The Platinum Card

Het aanvragen van The Platinum Card van American Express en de bijbehorende hotel status is eenvoudig. Via deze link kom je op de website met informatie over de kaart. Daar klik je op de blauwe knop met ‘Aanvragen’. Vul de gevraagde gegevens in en klik op ‘Verzenden’. Denk eraan om je paspoort/ID-kaart en je bankgegevens klaar te leggen. Die heb je namelijk nodig om de aanmelding te kunnen doen. De controle van je gegevens en goedkeuring van je aanvraag kan tot drie weken duren, maar in de praktijk krijg je vaak al sneller bericht. Zodra de kaart is goedgekeurd ontvang je bericht over het aanmelden voor de genoemde hotel statussen.

Bron foto’s: American Express

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *