Werkzaamheden Zwanenburgbaan duren langer1 min leestijd

Onerhoud, Zwanenburgbaan, Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanwege het slechte weer van de afgelopen weken duren de werkzaamheden aan de Zwanenburgbaan helaas enkele weken langer. In januari maakte Schiphol al bekend dat de Zwanenburgbaan maanden dicht zou gaan vanwege onderhoud.

Werkzaamheden Zwanenburgbaan duren langer

Door de lange temperaturen van afgelopen weken en aangezien er meer regen viel dan gepland nemen de werkzaamheden meer tijd in beslag dan aanvankelijk gepland was. Ook was er de afgelopen weken een harde wind. Daardoor was niet mogelijk om de bovenste asfaltlaag aan te brengen. Het was de bedoeling dat de werkzaamheden tot begin april zouden duren. Nu daar nog enkele weken bijkomen is de Zwanenburgbaan tot zeker begin mei dicht. Dit is uiteraard vervelend en daardoor neemt Schiphol nu extra maatregelen. Zo zal er ook ’s nachts en in de avonden aan de Zwanenburgbaan worden gewerkt.

Schiphol, Zwanenburgbaan
De werkzaamheden aan de Zwanenburgbaan duren langer dan gepland. (bron: Schiphol)

Desondanks houdt de luchthaven rekening met de weersomstandigheden. Maart was tot nu toe een maand met bijzonder veel regenval. Hierdoor is er nog maar weinig tijd over om de baan volledig af te maken. Vliegtuigen die komende weken gebruik zouden maken van de Zwanenburgbaan zullen nu tijdelijk uitweken naar de Buitenveldertbaan. Ook kunnen de Oost- en Kaagbaan worden ingezet als extra baan totdat de Zwanenburgbaan weer gebruikt kan worden. Normaliter gebruiken vliegtuigen de Zwanenburgbaan als alternatief aangezien de Kaagbaan bij zware wind en regen niet gebruikt kan worden. Tot half april kunnen vliegtuigen als alternatief ook tijdelijk gebruikmaken van de Aalsmeerbaan. Hiervoor is namelijk een ontheffing aangevraagd. Deze ontheffing is echter door deze uitlopende werkzaamheden niet verlengd.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    Het enige waar die pipo’s die op Schiphol de scepter zwaaien goed in zijn is om er een zooitje van te maken. Altijd en overal. Zou LHR, om maar een voorbeeld te noemen, ooit op het idee komen om een baan maandenlang dicht te gooien voor onderhoud? Welnee, daar klaren ze de klus ’s nachts, en overdag blijft de baan gewoon in gebruik. Schiphol daarentegen sluit ieder jaar één of meer banen voor lange periodes. Als het even kan op het kompleet verkeerde tijdstijp, en ze zijn nooit op tijd klaar. De hollandse zuinigheid verloochent zich niet, het mag natuurlijk geen cent teveel kosten. Dat de passagiers en luchtvaartmaatschappijen de gevolgen daarvan ondervinden zal ze worst wezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *