British Airways komt met mousserende wijn in business class1 min leestijd

British Airways, mousserende wijn, business class

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf nu serveert British Airways naast de gebruikelijke champagne ook Engelse mousserende wijn in hun Club World Business Class. Het komt regelmatig voor dat maatschappijen hun aanbod van wijn en champagne veranderen. Zo stopte Singapore Airlines afgelopen najaar nog met het serveren van Dom Perignon champagne.

British Airways komt met mousserende wijn

De komst van mousserende wijn is vrij bijzonder te noemen aangezien maatschappijen normaliter in plaats hiervan champagne serveren in Business Class. De mousserende wijn vervangt echter niet de champagne. British Airwyas blijft in Club World gewoon Heidsieck & Co en Monopole Silver Top Non-Vintage Champagne serveren. De reden dat British Airways deze beslissing heeft genomen is om een local touch aan boord aan te brengen. In totaal kun je bij British Airways vier soorten Engelse wijnen krijgen aan boord. Op dit moment is de Digby Fine English Brut NV de enige hiervan.

British Airways, Mousserende Wijn, Business Class
British Airways serveert nu naast champagne ook mousserende wijn in Business class. (bron: British Airways)

Ruime keuze

Vanaf juli komt daar dan de Balfour Rosé de Noirs bij. Later dit jaar voegt British Airways daar ook nog de Simpsons Chalklands Cuvée Brut NV en de Wiston Estate Brut NV bij. Voorheen serveerde de Britse maatschappij ook mousserende wijn in First Class. Zo kon je toen, uiteraard naast champagne, ook kiezen uit Hattingley Valley uit Hampshire. Echter is British Airways niet de eerste Britse maatschappij die nu ook mousserende wijn serveert in Business Class. Concurrent Virgin Atlantic doet dit namelijk al een aantal jaar. Het uitbreiden van het drankenaanbod is natuurlijk alleen maar een goede zaak waardoor het soft product bij British Airways er weer een stuk je op vooruit gaat.

Uitgelichte afbeelding: British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *