Singapore Airlines stopt het het serveren van Dom Perignon2 min leestijd

Dom Perignon, Singapore Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines zal per 1 november 2022 stoppen met het serveren van Dom Perignon champagne. Deze champagne serveert de maatschappij op dit moment in first class zoals ook in de suite op de Airbus A380.

Singapore Airlines stopt met Dom Perignon

Aanvankelijk hadden first class passagiers van de Singaporese maatschappij de keuze tussen Dom Perignon en Krug champagne. Hier kwam in 2019 de Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs bij. Singapore Airlines staat bekend als een goede maatschappij als het aankomt op champagne in first class. Vanaf 1 november moeten first class passagiers het echter alleen nog doen met Krug Grande Cuvée en Taittigner. Volgens View From The Wing stopt de maatschappij dan met het serveren van Dom Perignon champagne in first class.

Dom Perignon, Singapore Airlines
Singapore Airlines stopt per 1 november met het serveren van Dom Perignon in first class. (bron: viewfromthewing)

Dom Perignon staat bekend als een van de beste champagnes ter wereld. Echter hebben Krug en Taittigner ook een goede naam. Alhoewel het best zou kunnen dat deze laatste twee meer geliefd zouden kunnen zijn bij de passagiers, is het natuurlijk niet uit te sluiten dat Singapore Airlines kosten wil besparen door te stoppen met deze champagne. Het besparen op champagne is het eerste wat een luchtvaartmaatschappij namelijk doet om uiteindelijk lager in de kosten uit te komen. Volgens OMAAT kan het ook het einde van een ‘samenwerking’ zijn tussen de maatschappij en het champagnemerk. Luchtvaartmaatschappijen krijgen namelijk vaak, vanwege naamsbekendheid van het champagnemerk, een hoge korting op het inkopen van champagne. Nu Dom Perignon waarschijnlijk heeft besloten om te willen stoppen met deze korting, heeft Singapore Airlines wellicht besloten deze champagne uit het aanbod te halen.

Conclusie

Vanaf 1 november zullen first class passagiers van Singapore Airlines het dus moeten doen met Krug en Taittigner. Beide champagnes zijn echter ook van zeer goede kwaliteit dus de service gaat er niet bepaald op achteruit. Wel is het jammer dat er nu een einde aan Dom Perignon gekomen is bij Singapore Airlines.

Uitgelichte afbeelding: View From The Wing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *