Review: Qantas Club Lounge Melbourne5 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Zoals ik in de Review van het Novotel Melbourne Central al schreef is Melbourne een van mijn favoriete steden in Australië. Maar na een heerlijk verblijf is het tijd om weer verder te reizen. Op de internationale luchthaven van Melbourne bezocht ik de Qantas Club Lounge en in deze review deel ik mijn prima ervaringen met deze ruim opgezette airport lounge.

Melbourne Airport

Het internationale vliegveld van Melbourne ligt even ten noordwesten van de stad op zo’n twintig minuten rijden van het centrum. Met de taxi kost dit dit ritje je zo’n 50-100 Australische dollar (afhankelijk van het tijdstip dat je reist), omgerekend ongeveer 33-66 euro. Ga je met het openbaar vervoer? Dan doe je er ongeveer drie kwartier over. Je neemt dan eerst de SkyBus naar het busstation, dit kost 32 Australische doller per persoon voor een retour of 20 dollar voor een enkele reis (respectievelijk zo’n € 20 of € 13).

Melbourne Airport is een belangrijke luchthaven met veel binnenlandse en internationale verbindingen. Het vliegveld beschikt over vier terminals, waarbij T1 voornamelijk voor binnenlandse vluchten wordt gebruikt. Naast Qantas en Qantas Link, Virgin Australia en Regional Express vind je er ook Emirates, Singapore Airlines, Jetstar, American Airlines en Turkish Airlines. De plattegronden van de terminals kun je hier vinden.

Toegang Qantas Club Lounge Melbourne

De Qantas Clubs zijn de zogenaamde ‘entry level’ lounges. Naast de Qantas Club Lounges heeft de Australische nationale carrier ook nog aparte Business en First lounges, uiteraard afhankelijk van de grootte van de betreffende luchthaven. Omdat de Qantas Club Lounge in Melbourne dus entry level is krijg je relatief makkelijk toegang, maar daar zijn de uiteraard faciliteiten ook op afgestemd.

Review Qantas Club Lounge Melbourne Terminal 1 Domestic 2

Qantas en Jetstar frequent flyers krijgen vanaf de Gold status (of vergelijkbare status binnen oneworld) toegang tot deze lounge. Emirates frequent flyers met een Skywards Gold status of hoger krijgen ook kosteloos toegang. Qantas Club leden en Qantas Club Annual Guest Card kaarthouders ook toegang tot de lounge, dit zijn betaalde lidmaatschappen. Platinum Qantas Frequent Flyers mogen twee gasten in de lounge meenemen. Passagiers met een Gold status mogen één gast meenemen. Meer uitleg over de toegangsvereisten kun je hier vinden.

De toegang tot de Qantas Club Lounge Melbourne is direct rechts na de security check te vinden in T1. De ingang staat duidelijk aangegeven met ‘Melbourne Lounge Precinct’. Naast de Qantas Club Lounge is hier ook de Qantas Business Class te vinden.

Ontvangst Qantas Club Lounge Melbourne

Het valt me op dat de medewerkers van Qantas over het algemeen erg vriendelijk zijn. Ik word dan ook hartelijk welkom geheten. Na het scannen van mijn boarding pass mag ik naar binnen. Meteen is duidelijk dat het hier om een grote lounge gaat. Bij binnenkomst kijk je helemaal door naar achteren. In de Qantas Club Lounge op het vliegveld van Perth was het navigeren in de lounge wat lastiger, maar dat is hier zeker niet aan de orde.

Faciliteiten Qantas Club Lounge Melbourne

Na de ontvangst wandelen we verder lounge in om een zitplek te zoeken. Alhoewel het aardig druk is zijn er gelukkig meer dan genoeg lege plekken te vinden. De capaciteit van deze Qantas Club is dan ook aanzienlijk. Als je naar achteren doorloopt kom je rechts langs de toiletten en douches. Ik heb geen gebruik gemaakt van de douches tijdens het bezoek, maar alles zag er netjes en schoon uit.

Verderop links heb je het eerst een self service buffet. Daarna volgt een grote ruimte met diverse soorten zitjes en een bemande bar. Achterin rechts is ook nog een stilteruimte, aparte Family Zone en een kleine bar met koffieapparaat. Aan de linkerkant zijn grote ramen met zicht op het check-in gebied.

In de lounge vind je op verschillende plekken schermen met vluchtinformatie en een nieuwszender. In deze Qantas Club is geen aparte service desk. Voor vragen over je boeking kun je terecht bij de ingang.

De lounge is mooi ingericht en het is duidelijk wat er veel aandacht is besteed aan de vormgeving. De diverse soorten zitjes, de bars en het buffet vormen een mooi geheel. Houttinten en gouden details zijn overal in de lounge terug te vinden. Verder is er veel ruimte tussen de zitplaatsen, wat zeker positief is voor het comfort van de lounge.

Eten en drinken

Het eten en drinken is de Qantas Club altijd van goede kwaliteit. In de Business en First Class lounges is mijn ervaring ook erg goed, maar natuurlijk richt Qantas zich daar op een ander publiek. Bij het buffet in deze Qantas Club Lounge Melbourne heb je keuze uit verse yoghurt, kwark, muesli en andere ontbijtgranen en vers fruit.

Daarnaast zijn er verschillende soorten zaden voor in de yoghurt of kwark. Het is ook mogelijk om een broodmaaltijd te genieten met diverse soorten beleg. Je kunt ook zelf tosti’s maken. Voor liefhebbers van salade is er een saladebar en er zijn pannenkoekjes. Tot slot is er nog handfruit verkrijgbaar, zoals appels en bananen. Als je liever een warm maaltijd wil dat is er helaas weinig keuze.

Bij de grote bar centraal in de lounge kun je een drankje bestellen, maar er zijn ook enkele plekken waar je zelf koffie of thee kunt pakken. Bij de grote bar kun je verse barista koffie krijgen. Maar er is ook keuze uit frisdrank, Australische wijn, bier en sterke drank. Voor de liefhebbers staat er ook een grote pot met koekjes. Op sommige momenten was het erg druk bij de bar en moest je langere tijd in de rij wachten.

Service

De service in de Qantas lounges atijd erg goed, zo ook in de Qantas Club Lounge op de luchthaven van Melbourne. Qua schoonmaak liep men nog wel wat achter, dus dat kan zeker beter. Omdat de lounge best groot is moet je wel een stukje lopen als je een vraag wil stellen, dus dat zou je als nadeel kunnen zien.

Afbeeldingen Review Qantas Club Lounge Melbourne: InsideFlyer – Christian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *