Zo werkt het vernieuwde IHG One Rewards programma5 min leestijd

IHG One

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

IHG heeft onlangs hun loyaliteitsprogramma volledig vernieuwd en omgetoverd naar de naam IHG One Rewards. Eerder dit jaar kwamen hier al meer details over naar buiten. In dit artikel behandelen we de belangrijkste veranderingen.

Over IHG One Rewards

Wat eerst en vooral opvalt is de naamsverandering van IHG Rewards naar IHG One Rewards. De toevoeging ‘One’ staat symbool voor focus en uniteit.

IHG

Het programma wil namelijk de concurrentie aangaan met andere grote loyaliteitsprogramma’s zoals Hilton Honors, Marriott Bonvoy en World Of Hyatt. Daarom is het aantal elite statussen gegroeid en zijn de voordelen uitgebreider geworden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gratis ontbijt voor Diamond leden.

Elite statussen

Zoals we in een vorig artikel aan aankondigden heeft het programma eigenlijk twee nieuwe elite statussen gekregen. Silver Elite is daarbij volledig nieuw en Diamond Elite is eigenlijk de vervanger van Spire Elite. Voor de laagste status bestaan geen kwalificatievereisten. Je kunt simpelweg een account aanmaken bij IHG One Rewards en indien je hier nog geen lid van bent kun je dat doen via deze link.

IHG One Elite Statussen

De eerstvolgende status is Silver Elite en de vereisten hiervoor zijn 10 nachten in een kalenderjaar. Je krijgt dan meteen 20% bonuspunten op al je betaalde overnachtingen. Voor Gold Elite zijn de vereisten ofwel 20 nachten, ofwel 40.000 punten. Bij deze status krijg je 40% bonuspunten. Platinum Elite vereist 40 nachten of 60.000 punten en daarbij krijg je 60% bonuspunten. De hoogste status Diamond Elite vereist tenslotte 70 nachten of 120.000 punten en daarbij krijg je 100% bonuspunten.

Statusvoordelen

Als we kijken naar de statusvoordelen kunnen we vaststellen dat er het een en ander veranderd is. Eerst en vooral krijg je als Club lid sowieso al een aantal voordelen. Denk hierbij aan gratis internet een een late check-out tot 14:00. Alle elite leden hoeven zich geen zorgen te maken over het vervallen van punten. Zolang je je elite status behoudt vervallen deze namelijk nooit. De bijkomende voordelen voor Silver Elite zijn minimaal te noemen. En hetzelfde geldt eigenlijk voor Gold Elite. Je mag dan wel je rollover nachten meenemen naar volgend jaar.

IHG One

Pas echt interessant wordt het pas bij Platinum Elite aangezien je kans maakt op gratis upgrades en gebruik kunt maken van Reward Night Discounts. Ook een vroege check-in (indien beschikbaar, reserveer altijd op tijd) behoort tot de voordelen van Platinum Elite. Tenslotte heb je nog de keuze uit extra punten of een welkomstdrankje of snack bij aankomst. Bij Diamond Elite krijg je daar nog Diamond support bij en heb je naast extra punten of een welkomstdrankje ook nog de keuze uit gratis ontbijt voor twee personen.

IHG ontbijt
Diamond leden krijgen gratis ontbijt. (bron: IHG)

Vooral deze laatste optie is interessant aangezien je hier op alle verblijven veel geld mee kunt besparen. Andere programma’s zoals Hilton Honors en World of Hyatt bieden al gratis ontbijt aan hun top elite status leden. Gek genoeg is de late check-out bij alle statussen maximaal 14:00.

IHG One Rewards Milestone Rewards

Net als bij Hilton Honors heeft IHG One Rewards nu ook de Milestone Rewards geïntroduceerd. Hiermee kun je na het behalen van een bepaald aantal overnachtingen binnen het programma nog meer voordelen krijgen. Denk hierbij aan bonuspunten, suite upgrades en loungetoegang. Na 20 nachten in een kalenderjaar heb je de keuze uit een van de volgende voordelen:

 • 5.000 IHG bonuspunten
 • Twee vouchers voor eten en drinken ($ 20 USD per stuk)
 • Een suite upgrade

Persoonlijk zou ik hier kiezen voor de suite upgrade aangezien je hier de meeste waarde kunt uithalen. Na 30 nachten binnen een kalenderjaar heb je vervolgens de keuze uit een van de volgende voordelen:

 • 5.000 IHG bonuspunten
 • Twee vouchers voor eten en drinken ($ 20 USD per stuk)

5.000 bonuspunten is altijd mooi meegenomen maar afhankelijk van wat je besteed aan eten en drinken kunnen de vouchers ook handig zijn. Deze vertegenwoordigen in ieder geval een betere waarde. Na 40 nachten binnen een kalenderjaar heb je vervolgens de keuze uit een van de volgende voordelen:

 • 10.000 IHG bonuspunten
 • Vijf vouchers voor eten en drinken ($ 20 USD per stuk)
 • Een suite upgrade
 • Een jaar lang toegang tot de lounges (indien aanwezig)

Een jaar lang toegang tot de lounges klinkt interessant. Na 50 en 60 nachten binnen een kalenderjaar heb je vervolgens de keuze uit een van de volgende voordelen:

 • 10.000 IHG bonuspunten
 • Vijf vouchers voor eten en drinken ($ 20 USD per stuk)

Deze lijken erg op de voorgaande voordelen. Na 70 nachten binnen een kalenderjaar heb je vervolgens de keuze uit een van de volgende voordelen:

 • 10.000 IHG bonuspunten
 • Vijf vouchers voor eten en drinken ($ 20 USD per stuk)
 • Een suite upgrade
 • Een jaar lang toegang tot de lounges (indien aanwezig)

Na 80, 90 en 100 nachten binnen een kalenderjaar heb je tenslotte de keuze uit een van de volgende voordelen:

 • 10.000 IHG bonuspunten
 • Vijf vouchers voor eten en drinken ($ 20 USD per stuk)

Suite upgrades kunnen worden gebruikt voor betaalde verblijven tot vijf nachten. Deze kun je dus niet inzetten op awardnachten. Om een suite upgrade te boeken dien je maximaal 14 dagen van te voren telefonisch contact op te nemen met IHG. In de toekomst wordt dit wellicht ook online mogelijk om dit te regelen.

IHG Suite Upgrades
Zeker de suite upgrades zijn interessant. (bron: IHG)

Voor wat betreft he lidmaatschap voor loungetoegang is deze een kalenderjaar lang geldig na het jaar dat je deze hebt verdiend. Kies je bijvoorbeeld in augustus 2022 voor de loungetoegang lidmaatschap, dan is deze vervolgens geldig t/m 31 december 2023.

Conclusie

Het nieuwe IHG One Rewards programma is een stukje aantrekkelijker geworden. Met de toevoeging van Silver Elite en Diamond Elite is het programma daarnaast ook overzichtelijker geworden. De voordelen zijn eigenlijk pas echt interessant vanaf Platinum Elite en al helemaal bij Diamond Elite aangezien je dan gratis ontbijt kunt krijgen. IHG zet hier een grote stap om serieus te kunnen concurreren met andere grote hotelprogramma’s zoals Hilton Honors en World Of Hyatt. Ook de introductie van de milestone bonussen is een goede toevoeging. In een later artikel zullen we verder ingaan op het snel behalen van Platinum en Diamond Elite doormiddel van een status challenge.

Beeldmateriaal: IHG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *