IHG Rewards komt met Silver en Diamond tier2 min leestijd

Rooftop bar en zwembad (foto copyright IHG)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

IHG Rewards heeft alle tier statussen in het programma aangepast. Er is nu een extra Silver tier bijgekomen en Spire Elite is veranderd in Diamond Elite. De veranderingen gaan in vanaf maart dit jaar. In dit artikel zetten we de veranderingen voor je op een rijtje.

IHG Rewards Silver en Diamond tier

Op dit moment kent IHG Rewards 4 statussen, namelijk Club, Gold, Platinum en Spire Elite. Hier komt dus Silver bij en Spire wordt veranderd in Diamond Elite. Ook treden er enkele veranderingen in de statussen zelf op. Silver Elite heeft dezelfde vereisten als de huidige Gold Elite. De nieuwe Gold Elite vereist 40K punten. Het aantal vereiste nachten voor Platinum Elite blijft op 40 staan. Het aantal vereiste punten gaat echter omhoog van 40K naar 60K. Voor Diamond (het vroegere Spire Elite) heb je vanaf maart maar 70 nachten nodig in plaats van 75. Wel heb je voor deze top tier status dan 120K punten nodig in plaats van 75K nu. Deze nieuwe vereisten gelden al vanaf 1 januari 2022.

IHG Rewards status

IHG Rewards zal vanaf maart 2022 dus vijf statussen hebben in plaats van 4. Alhoewel we wel al weten wat de vereisten precies zijn is er verder nog niks bekend over wat elke elite status precies inhoudt. Een woordvoerder van IHG Rewards laat weten het hele programma dit jaar te willen vernieuwen. Je huidige status is in ieder geval geldig tot 2023 en deze zal dus in maart veranderen in de nieuwe vorm.

IHG Opent grootste Holiday Inn Express in Amsterdam
IHG Rewards komt met Silver en Diamond tier. (bron: IHG)

IHG Rewards heeft op dit moment trouwens ook een Platinum status fast-track lopen. Met deze fast-track kun je Platinum Elite worden met slechts 5 overnachtingen in 90 dagen.

Conclusie

Het is goed om te zien dat IHG Rewards het programma en de elite statussen een upgrade geeft. De nieuwe structuur ziet er een stukje eenvoudiger uit en de elite statussen komen meer overeen met wat andere loyaliteitsprogramma’s aanbieden. Het is natuurlijk afwachten wat elke status precies zal inhouden en wat de verdere veranderingen zullen zijn.

Uitgelichte afbeelding: IHG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *