KLM gaat vluchten annuleren door hoog ziekteverzuim1 min leestijd

KLM in de startblokken met meer zomerse bestemmingen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM kampt momenteel met een hoog ziekteverzuim door de gevolgen van het Coronavirus meldt VNC. Door de omicron variant is er meer personeel ziek en de daarmee samenhangende quarantaine regels hebben ook een behoorlijke impact op het ziekteverzuim.

Gisteren heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Canada, Australië en Argentinië ook aangepast. Hierdoor kleurt een groot deel van alle landen buiten Europa oranje of rood.

KLM schrapt vluchten door Covid-19

In de periode tussen 7 februari en 13 maart gaat KLM daarom proactief een aantal vluchten annuleren. Door het annuleren van deze vluchten kunnen last-minute annuleringen en roosterwijzigingen zoveel mogelijk voorkomen worden. Het is op dit moment nog niet duidelijk welke vluchten het exact betreft.

De luchtvaartmaatschappij mag momenteel ook geen passagiers meenemen op vluchten naar Hangzhou. Dit komt doordat er minstens één passagier met Covid-19 aan boord zat in de afgelopen periode.

Eerder paste de luchtvaartmaatschappij de service aan boord al aan vanwege het Coronavirus. Zo kregen passagiers in World Business Class bijvoorbeeld tijdelijk geen welkom- en drinkservice met garnituur. Passagiers in Economy Class kregen op intercontinentale vluchten ook geen maaltijdkeuze. Tevens verviel de koffie en/of thee service na de maaltijd.

KLM

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

  1. Ivo zegt

    Heb ’t gemerkt.
    Zou eigenlijk gisteren (20 jan. ’22) met Delta van ATL naar AMS en dan door naar DUS, echter de vlucht van AMS naar DUS (KL1855) was gecancelled.

    Omgeboekt naar een Air France vlucht van ATL naar CDG en van daar naar DUS

    Had me verheugd op de nieuwe Business Class van Delta, dat feestje ging dus niet door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *