Brussels Airlines in de zomer naar 85 bestemmingen2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Brussels Airlines zal vanaf de start van het zomerseizoen op 27 maart naar 85 bestemmingen vliegen. Daarbij zijn er een aantal nieuwe bestemmingen ten opzichte van vorig jaar, waaronder Arecife, Hughada en Rabat. Ook Transavia start deze zomer met diverse bestemmingen vanaf Brussels Airport.

Brussels Airlines zomerseizoen – 85 bestemmingen

De Star Alliance maatschappij zal in de zomer 66 bestemmingen aanbieden op middellange afstanden. De nieuwe bestemmingen voor dit jaar zijn:

  • Griekenland: Athene, Heraklion, Chania, Cos, Rhodos, Corfu, Zakynthos, Lesbos en Samos
  • Italië: Bari, Catania, Firenze, Napoli, Olbia en Palermo
  • Spanje: Ibiza, Palma de Mallorca, Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote
  • Kroatië: Dubrovnik en Split
  • Rusland: Moskou en Sint-Petersburg
  • Egypte: Hurghada
  • Marokko: Marrakesh, Tanger, Rabat en Nador

Op de lange afstanden zijn er negentien bestemmingen dit jaar. Daarbij heropent de luchtvaartmaatschappij Conakry (Guinea) en Ouagadougou (Burkina Faso). Ook naar Washington zal de Belgische luchtvaartmaatschappij weer vliegen, wat naast New York de enige bestemming buiten Afrika is.

Voor het eerst zal Brussels Airlines ook vluchten uitvoeren tussen München en Brussel. Deze bestemmingen worden namelijk met twee vluchten per dag met elkaar verbonden. Partner Lufthansa verzorgt ook vijf vluchten per dag. De eerste vlucht van Brussels Airlines naar München vertrekt op 27 maart 2022.

Drukke zomer

De luchtvaartmaatschappij verwacht dat het een druk seizoen gaat worden, aldus Jan Derycke, Head of Network and Planning Brussels Airlines;

De boekingscijfers tonen duidelijk een grote zin om te reizen aan. In vergelijking met de zomer van 2021 zien we ook dat klanten opnieuw langer op voorhand hun vlucht reserveren, vooral voor de vakantieperiodes. De verwachting is dat Spanje, Portugal, Italië en de Griekse eilanden dit zomerseizoen de populairste bestemmingen worden. Daarom zijn we blij dat we de eilanden Lesbos en Samos in Griekenland aan ons netwerk kunnen toevoegen, maar ook Lanzarote en Kreta zullen een toegevoegde waarde zijn in ons vakantieportfolio.

Alle vluchten voor de bestemmingen in het zomerseizoen zijn per direct te boeken via de website van de luchtvaartmaatschappij. Op deze pagina kun je het volledige bestemmingsaanbod van de luchtvaartmaatschappij vinden.

Brussels Airlines opent nieuw hoofdstuk en introduceert nieuwe livery

Afbeeldingen ©BrusselsAirlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *