Ministerie wijzigt reisadviezen Canada, Australië en Argentinië1 min leestijd

Covid-19 CDC Unsplash

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Canada, Australië en Argentinië aangepast. Deze landen hadden een gele kleurcode, maar dit is aangepast naar een oranje reisadvies. Alle drie de landen zijn tevens een zeerhoogrisicogebied.

Aangepaste reisadviezen voor Canada, Australië en Argentinië

De kleurcodes van deze landen wijzigen naar Oranje, wat komt door het Coronavirus. Het Ministerie geeft aan dat het niet veilig is om op vakantie te gaan in een oranje gebied, en verzoekt om alleen voor werk, familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid te reizen.

Door de aanpassing van de kleurcode en het feit dat het een zeerhoogrisicogebied is, moet je aan een aantal eisen voldoen als je reist naar Nederland. Zo kun je alleen terugreizen met een negatieve testuitslag. Dit kan een NAAT(PCR)-test zijn van maximaal 48 uur oud of een sneltest van maximaal 24 uur oud voor vertrek.

Tevens moet je 10 dagen in thuisquarantaine en het contact met andere personen vermijden. De thuisquarantaine kun je wel verkorten door op dag 5 na thuiskomst een test te laten afnemen door de GGD. Zodra deze test een negatieve uitslag heeft, zit je thuisquarantaine er op.

De laatste reisadviezen van de Nederlandse Overheid kun je hier vinden. Kijk voor vertrek ook altijd naar de laatste reisadviezen en inreisbeperkingen van het betreffende land. Voor de laatste vluchtstatus kun je op de website kijken van de luchtvaartmaatschappij.

Air Canada Boeing 787 Dreamliner (1)

Afbeeldingen ©NederlandWereldwijd, CDC Unsplash, AirCanada

Reacties

  1. JdV zegt

    Toegevoegde waarde uiteraard 0,0. Pure symboolpolitiek. UK schaft de regels af. Oostenrijk versoepelt inreisregels. Maar NL gaat nu ff flink doorpakken. Zo houden we die ongelofelijk gevaarlijke vakantiegangers uit Canada, Argentinie, Australie en de VS mooi onder controle zodat de Omicron-variant buiten de deur wordt gehouden.
    O nee, wacht ff…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *