Transavia ontvangt eerste eigen Airbus A321neo1 min leestijd

Transavia Airbus A321neo

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Transavia heeft haar eerste eigen Airbus A321neo in ontvangst genomen. Het is de vierde Airbus A321neo in de vloot van de luchtvaartmaatschappij.

Transavia ontvangt eigen Airbus A321neo

Het eerste eigen toestel van Transavia is dinsdagavond geland op Amsterdam Airport Schiphol. Dit toestel heeft de registratie PH-YHA. Het toestel is vandaag voor het eerst commercieel ingezet. De andere drie toestellen worden geleased van ALC.

Transavia vervangt de komende jaren de volledige Boeing 737 vloot voor toestellen van de Airbus A320-familie. Ook KLM en Air France krijgen deze toestellen in de vloot.

Transavia ontvangt vandaag tweede Airbus A321neo in Nederland

Volgend jaar is de helft van de Boeing 737 vloot van Transavia vervangen voor het nieuwe toestel. De nieuwe toestellen zijn ook schoner en stiller:

We lopen niet weg voor onze verantwoordelijkheid om schoner, stiller en zuiniger te vliegen. In vier maanden tijd hebben wij al vier nieuwe toestellen ingefaseerd. Voor de zomer volgen nog Airbus nummer vijf en zes. Zeven en acht komen eind dit jaar binnen. Het tempo waarmee we middels deze miljardeninvestering onze vloot vernieuwen is ongekend.

Marcel de Nooijer, CEO Transavia.

In de nieuwe Airbus A321neo toestellen is plaats voor maximaal 232 passagiers. Er is alleen een Economy Class cabine aanwezig in het toestel. In de Boeing 737-800 toestellen van Transavia kunnen 189 passagiers mee.

De cabine in de Airbus A321neo toestellen is breder, waarbij er ook grotere bagagebakken zijn met verbeterde toegang. Voor handbagage moet tegenwoordig bijbetaald worden. Alle stoelen beschikken ook over USB-C oplaadpoorten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *