Review: The Lounge Bogota T1 Domestic6 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen zomer maakte ik een prachtige reis door Noord- en Zuid-Amerika. Ik genoot naast Florida van bijzondere landen als Panama, Colombia en Mexico. Uiteraard betekende dat ook de nodige vluchten om de grotere afstanden te kunnen overbruggen. Voorafgaand aan mijn Avianca vlucht van Bogota naar Medellin bezocht ik uiteraard enkele lounges. In deze review lees je alles over mijn ervaringen met The Lounge Bogota (domestic) op Terminal 1 van het vliegveld.

El Dorado International Airport

De internationale luchthaven van Bogotá heet officieel Aeropuerto Internacional El Dorado – Bogotá (BOG). Dit vliegveld is de belangrijkste van het land en een hub voor onder meer Avianca en LATAM. Het vliegveld is gemakkelijk te bereiken. De reistijd van/naar de stad is ongeveer 30 minuten met de taxi. Reizen met het openbaar vervoer is ook mogelijk, bijvoorbeeld met bus K86. Die brengt je in 10 minuten naar Portal El Dorado. Hier stap je weer over op bus 1 naar Ciudad Universitaria. Deze rit duurt nog eens 20 minuten extra. Vanuit deze stop kun je verder reizen naar waar je in de stad moet zijn. Voordeel is wel dat de reis een stuk goedkoper is dan de taxi, alhoewel deze ook heel betaalbaar is.

Lounges op de luchthaven van Bogota

Op Terminal 1 van Bogotá Airport zijn verschillende lounges te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de lounges van Avianca, Copa en LATAM. Er is ook een kleine lounge van American Express, deze bezocht ik ook tijdens mijn reis. Meer daarover lees je in deze review.

In deze review zal ik echter ingaan op The Lounge Bogota, deze is ook gevestigd in Terminal 1 van Bogotá Airport. Ik maakte gebruik van deze lounge voordat ik met Avianca naar Medellín vloog.

Toegang tot The Lounge Bogota

The Lounge Bogota is toegankelijk voor leden van Priority Pass en Lounge Key. Afhankelijk van het type abonnement heb je gratis toegang of betaal je voor de toegang. Ook houders van bepaalde betaalkaarten zoals American Express, Diners Club, MasterCard en Visa hebben toegang. Het is mij overigens niet duidelijk of het ook mogelijk is om toegang te kopen tot deze lounge. Helaas is deze informatie ook niet makkelijk op internet te vinden.

Zelf kreeg ik toegang middels mijn Priority Pass lidmaatschap. Dit lidmaatschap heb ik bij mijn American Express Platinum Card inbegrepen. In dit geval komt dit handig van pas omdat ik geen toegang had tot de Avianca lounge met mijn Economy Class ticket.

Ontvangst The Lounge Bogota

De ingang van The Lounge Bogota is gemakkelijk te vinden in de hal na de security aan de rechterkant. Boven de ingang prijken de paarse letters The Lounge Bogota. Er staat ook nog een banner met Sala VIP en een korte uitleg van de voorzieningen. De ingang is voorzien van enkele visuals van oude vliegtuigen. Heel sfeervol!

Bij binnenkomst treffen we een ietwat onhandig geplaatste wachtrij. Deze blokkeert namelijk de toegang tot de lounge. Een grote groep voor ons heeft wat tijd nodig om de juiste boarding cards en toegangsbewijzen te overhandigen. En helaas is er op dit moment maar één medewerker aan de balie. Dit tot frustratie van enkele wachtende gasten. Een kleine 10 minuten laten zijn we aan de beurt en nog geen minuut later staan we binnen. Gelukkig zijn we ruim op tijd op de luchthaven, dus zo veel haast hebben we niet.

De dame achter de balie is overigens vriendelijk en geeft ook nog wat uitleg over de lounge. Denk bijvoorbeeld aan de werking van de gratis WiFi, alhoewel deze niet bijster snel blijkt te zijn.

Review The Lounge Bogota

Na binnenkomst wandel ik een blauw verlichte gang door om in de lounge te komen. Het geheel is sfeervol ingericht met luchtvaartattributen en visuals van vliegtuigen. Aan het einde van de gang sla ik linksaf om het eerste gedeelte te betreden. Hier staat een thee-/koffiezetapparaat. En er is ook een klein buffet met snacks te vinden. Je kunt hier ook plaatsnemen op een van de stoelen, alhoewel het er niet veel zijn. Daarnaast zijn er twee werkplekken ingericht.

Als je hier linksaf slaat kom je in het hoofdgedeelte van de lounge uit. In de grote open ruimte zijn diverse soorten comfortabele zitjes geplaatst. Hier is zowel gedacht aan gasten die alleen reizen of in een groep. Aan de linkerkant zijn enkele vergaderruimtes en zelfs een slaapruimte beschikbaar. Verder is er een buffet en een grote bar.

Een deel van de lange kant van dit gedeelte van de lounge is voorzien van grote ramen. Hier heb je mooi uitzicht op de gates en de vertrekkende en aankomende vliegtuigen.

Eten en drinken

In The Lounge Bogota is dus zowel een klein buffet voorin als een groter buffet in het hoofdgedeelte te vinden. Bij het kleine buffet kun je wat te drinken pakken en er zijn ook enkele snacks. Denk daarbij aan koekjes, cake en crackers.

Het grote buffet is niet heel uitgebreid helaas. Gelukkig had ik al een onbijtbox meegenomen uit het hotel. Naast diverse soorten vers fruit en yoghurt met ontbijtgranen zijn er ook enkele sandwiches, empanadas en wraps. Verder kun je ook hier cake krijgen. Helemaal rechts liggen ook plakken kaas en ham, maar het was mij net helemaal duidelijk waarop je deze kunt beleggen.

Naast het buffet is er ook nog een menu waarvan je gerechten kunt bestellen. Voor het ontbijt was er keuze uit vier opties. Denk bijvoorbeeld aan roerei met mais, ham of kaas. Dit wordt geserveerd met brood. Tot slot is er nog de mogelijkheid een sandwich met ham en kaas te bestellen.

Faciliteiten

In deze review over The Lounge Bogota zal ik ook de faciliteiten verder beschrijven. De lounge zelf en ook het buffet heb ik natuurlijk al beschreven. Daarnaast beschikt de lounge uiteraard over toiletten. Deze zijn schoon, maar verder niet bijzonder. Wat deze lounge wel goed doet is het aanbieden van zowel slaap- als vergaderruimtes. Zeker met een lange overstap is zo’n slaapruimte wel prettig. Uiteraard is het aantal plekken beperkt dus je moet wel het geluk hebben dat je er terecht kunt. De vergaderruimtes zijn vooral handig voor zakelijke reizigers.

In deze lounge is ook een ruimte ingericht als bioscoop. Hier worden films voor zowel volwassenen als kinderen vertoond. Ten tijde van mijn bezoek stond er geen film op helaas.

Gasten kunnen gebruikmaken van gratis WiFi. Deze is echter niet echt snel. Tot slot kun je op verschillende plekken de actuele vluchtinformatie raadplegen. Er worden verder geen aankondigingen gedaan.

Service

In verband met de vroege vertrektijd van de Avianca vlucht naar Medellin moest ik al vroeg in de ochtend op de luchthaven zijn. Op het moment van bezoek was het dan ook erg rustig in de lounge. Mede daardoor was de service erg netjes. Alle tafeltjes werden goed schoongehouden en ook het buffet zag er netjes uit.

Bron foto’s Review The Lounge Bogota: InsideFlyer – Christian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *