KLM stopt tijdelijk met vluchten naar Liberia2 min leestijd

KLM B787 Dreamliner

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met ingang van de winterdienstregeling annuleert KLM haar vluchten naar Liberia in Costa Rica. De luchtvaartmaatschappij doet dit omdat de start- en landingsbaan van de luchthaven tijdelijk dicht gaat vanwege onderhoud. Liberia zit sinds eind 2019 in de dienstregeling van KLM.

KLM schort vluchten naar Liberia tijdelijk op

KLM stopt tussen 29 oktober en 31 december 2023 met de vluchten tussen Amsterdam Airport Schiphol en Liberia International Airport (LIR). Alle passagiers met een ticket voor een vlucht naar deze bestemming worden omgeboekt naar San José (SJO). Deze vlucht maakt geen tussenstop op de luchthaven van Liberia.

De vlucht naar San José vertrekt op maandag, woensdag, vrijdag en zondag om 12.40 uur vanaf Amsterdam. Na een vlucht van bijna 12 uur komt het toestel om 17.25 uur lokale tijd aan in Costa Rica. De terugvlucht vertrekt om 19.35 uur lokale tijd en komt de volgende dag om 13.00 uur aan in Nederland. Deze vlucht duurt bijna 10 uur en 25 minuten.

KLM Premium Comfort / Premium Economy ©KLM Liberia

Op deze route zet de luchtvaartmaatschappij een Boeing 787-9 Dreamliner in. In dit toestel is plaats voor 30 passagiers in World Business Class. Deze stoelen staan in een 1-2-1 opstelling. Alle Dreamliners zijn nu ook voorzien van de Premium Comfort cabine en in de B787-9 kunnen 21 passagiers mee in deze cabine. In Economy Class is plaats voor 224 passagiers, waarbij er 48 stoelen gereserveerd zijn voor Economy Comfort.

Passagiers zullen persoonlijk geïnformeerd worden over deze wijziging in de dienstregeling. Het vervoer tussen de beide luchthavens neemt KLM niet voor haar rekening. Je hebt ook de mogelijkheid om het ticket te annuleren en je geld terug te vragen.

KLM stopt deze winter met vluchten naar vier andere bestemmingen

Met ingang van de winterdienstregeling zal de luchtvaartmaatschappij haar aanwezigheid in het Midden-Oosten flink verkleinen. KLM stopt namelijk met de vluchten naar Koeweit, Bahrein en Muscat. Ook stopt de luchtvaartmaatschappij met de vluchten naar Bridgetown.

De afgelopen periode heeft de luchtvaartmaatschappij diverse wijzigingen doorgevoerd voor de dienstregeling van eind dit jaar en begin volgend jaar. Alle wijzigingen kun je hier vinden op InsideFlyer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *