Review: American Express Lounge Bogota Airport – T1 Domestic5 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In mijn reizende leven heb ik al heel wat airport lounges mogen bezoeken. Van de welbekende KLM Crown Lounges en de Salons de Air France tot de First Class Lounge van Qantas en de vermaarde The Private Room van Singapore Airlines. Tijdens mijn recente reis door Latijns-Amerika stuitte ik echter op een mini-lounge van American Express op de luchthaven van Bogota, in deze review lees je er alles over.

El Dorado International Airport

De internationale luchthaven van Bogotá heeft de officiële naam Aeropuerto Internacional El Dorado – Bogotá (BOG) gekregen. Weinig vliegvelden dragen een naam met een verwijzing naar een legende of mythe, maar in Colombia is dat geen probleem.

El Dorado is de belangrijkste luchthaven van Colombia en is daarmee ook de hub voor zowel Avianca als LATAM. Het vliegveld ligt op zo’n 30 minuten rijden van de stad, echter kan de reistijd flink oplopen door files en vertragingen. Een taxi is goed betaalbaar. Het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer van of naar de luchthaven te reizen. Denk er dan aan dat de reistijd een stuk langer is. Bus K86 brengt je in 10 minuten naar Portal El Dorado. Hier kun je overstappen op bus 1 naar Ciudad Universitaria. Dit duurt nog eens 20 minuten. Vanuit daar kun je verder reizen naar waar je in de stad moet zijn. Voordeel is wel dat de reis een stuk goedkoper is dan de taxi, alhoewel deze ook heel betaalbaar is.

Het vliegveld beschikt over 2 terminals. De belangrijkste is Terminal 1, waar zowel binnenlandse als internationale vluchten aankomen en vertrekken. Terminal 2 wordt alleen voor binnenlandse vluchten van Satena en EasyFly gebruikt en vrachtvluchten. Terminal 1 heeft 2 concourses, eentje voor binnenlandse vluchten en een voor internationale vluchten.

Lounges op de luchthaven van Bogotá

In Terminal 1 van Bogotá Airport zijn ook diverse airport lounges te vinden. Uiteraard heeft Avianca verschillende lounges op beide concourses. Daarin maakt de maatschappij onderscheid tussen reguliere lounges en Diamond lounges. Voor de reguliere lounges kun je toegang kopen, dit kost omgerekend iets meer dan € 40.

Naast Avianca hebben ook Copa, LATAM en American Express eigen lounges. American Express heeft zowel een lounge voor binnenlandse als internationale passagiers. In deze review zal ik ingaan op de American Express domestic lounge in Terminal 1 van Bogotá Airport. Ik maakte gebruik van deze lounge voordat ik met Avianca naar Medellín vloog.

Toegang tot de American Express Lounge Bogota

Voor beide Amex lounges geldt dat je toegang krijgt met een in aanmerking komende betaalkaart. Dit zijn sowieso de American Express Platinum Card en natuurlijk de Centurion Card. Overigens is het niet mogelijk om toegang te kopen. Als Nederland Platinum kaarthouder kreeg ik ook zonder problemen toegang tot de lounge. Ik nam ook kosteloos een gast mee.

De lounge is gesitueerd naast Gate 76 en is dagelijks geopend van 5.00 uur tot 22.00 uur. Ruime openingstijden dus voor een domestic lounge.

Ontvangst American Express lounge

Het duurt nog even voordat mijn Avianca vlucht naar Medellín vertrekt. Ik heb al wat tijd doorgebracht in The Lounge Bogota, maar daar heb ik het snel gezien. Per toeval kom er ik erachter dat er hier ook een kleine American Express lounge is. In eerste instantie had ik het niet als lounge opgemerkt, aangezien dit misschien wel de kleinste lounge is die ik ooit heb bezocht.

Toch is de ontvangst er niet minder om. De dame bij de ingang checkt mijn Amex Platinum Card en noteert mijn vluchtgegevens en die van mijn medereiziger. Vervolgens mag ik gaan zitten.

Review American Express Lounge Bogota

De lounge is zoals gezegd erg klein met slechts enkele tientallen m2. Ik kan dan ook bijna in één oogopslag alles bekijken. Toch is American Express erin geslaagd verschillende zitplekken te creëren. Daar is zowel gedacht aan alleenreizende passagiers als passagiers die samen reizen.

Er zijn kleine tafeltjes met lederen fauteuils. Maar je kunt ook plaatsnemen in banken. Ik schat in dat er maximaal 20 gasten tegelijkertijd van de lounge gebruik kunnen maken. Er zijn bij de zitplekken ook voldoende oplaadpunten te vinden. De lounge is deels afgescheiden door een lage glazen wand voor extra privacy. Vanuit de lounge heb je uitzicht op de vliegtuigen op het platform en de landingsbaan.

Helemaal rechts is een buffet geplaatst met hapjes en drankjes. Het betreft hier geen zelfbediening, alles wordt door een medewerker uitgeserveerd. Daarover later meer in deze review over de American Express Domestic Lounge in Bogota.

De lounge is voorzien van de bekende American Express huisstijl met blauwe tinten. Ook is er een kleine versie van de bekende groene wand met American Express logo geplaatst.

Eten en drinken

In deze kleine American Express lounge is zoals eerder gezegd ook een aanbod van eten en drinken. Naast flesjes water, diverse frisdranken en Engelse Twinings thee wordt er ook Nespresso koffie geschonken. Voor de liefhebbers is er ook een glas wijn of een biertje te krijgen.

Alhoewel het dus maar een kleine lounge is vind ik het aanbod van snacks best prima. Zo zijn er naast belegde broodjes en wraps ook verschillende quiches. En voor de zoetekauwen is er keuze uit bijvoorbeeld kokosmakronen en andere gebakjes. Tot slot zijn er nog de bekende zoutjes te krijgen.

De selectie aan eten en drinken is niet heel groot in deze lounge, maar dat kan ik van The Lounge Bogota zeker ook niet zeggen. Gezien de beperkte oppervlakte van de lounge vind ik het aanbod dan ook prima.

Faciliteiten

De lounge is klein en zoveel is er niet te doen. Naast het buffet en de genoemde zitplekken wordt er WiFi aangeboden. De gratis WiFi voor gasten van de lounge is beduidend sneller dan de internetverbinding van het vliegveld zelf. Ondanks de beperkte oppervlakte van de lounge zijn er ook zitplekken voor mindervaliden.

Service

De medewerkster hield ons tijdens het bezoek netjes op de hoogte van de vertrektijd van onze Avianca vlucht naar Medellín. Verder vond ik de service persoonlijk en netjes, alhoewel we ook de enige gasten waren op het moment van bezoek.

Foto’s Review American Express Lounge Bogota: InsideFlyer – Christian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *