Royal Air Maroc breidt vloot uit met nieuwe Boeings1 min leestijd

Royal Air Maroc wordt Oneworld lid

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Noord-Afrikaanse maatschappij Royal Air Maroc maakt bekend haar vloot uit te gaan breiden met nieuwe Boeing vliegtuigen. Zo kunnen passagiers volgend jaar nieuwe Boeing 737-800 en MAX 8 toestellen verwachten. Deze aanvulling op de vloot moet de oneworld airline helpen haar ambitieuze groeiplannen waar te maken.

Nieuwe Boeings voor Royal Air Maroc

De oneworld maatschappij heeft de komende 15 jaar grootse plannen. Zo moet de vloot groeien tot maar liefst 200 vliegtuigen. Op dit moment zijn dit er nog een kleine 50. De nationale maatschappij van Marokko is met het Amerikaanse Air Lease overeengekomen om nieuwe toestellen aan haar vloot toe te voegen. Het gaat om 5 nieuwe kisten. Op de bestellijst staan 4 Boeing 737 MAX 8 vliegtuigen en 1 Boeing 737-800. De aflevering staat nu in 2024 gepland. Volgens Air Lease is er zo’n $ 300 gemoeid met deze overeenkomst.

De CEO van Royal Air Maroc stelt dat de nieuwe vliegtuigen bijdragen aan de modernisering van de vloot en de verbetering van de operatie. Of en welke toestellen de vloot gaan verlaten is niet bekendgemaakt. De gemiddelde leeftijd van de Boeing 737s van RAM is iets minder dan 14 jaar.

Royal Air Maroc cabine

Netwerk

Royal Air Maroc verbindt op dit moment op drie bestemmingen met Amsterdam Airport Schiphol. Dat zijn Casablanca, Tangier en Nadar. De vluchten duren allemaal om en nabij de 3 uur. Naast Royal Air Marco vliegen ook Transavia en Air Arabia Maroc non-stop tussen Nederland en Marokko. Royal Air Maroc vliegt op dit moment niet meer op Eindhoven Airport, voorheen was dat nog wel het geval.

De vloot van RAM bestaat op dit moment voornamelijk uit Boeing 737 toestellen. De airline heeft zowel de B737-800 als de MAX 8, in totaal 30 stuks. Ook zijn er enkele Embraers. Tot slot heeft de airline nog 9 Boeing 787 Dreamliners voor de long haul bestemmingen.

Bron foto’s: Royal Air Maroc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *