AAdvantage komt met revenue based model op partners2 min leestijd

British Airways A320

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American AAdvantage heeft eerder deze week aangekondigd om het verdienen van miles op partners vanaf 18 oktober 2023 aan te passen. Vanaf die datum verdien je namelijk miles gebaseerd op het bedrag dat je besteed. Op dit moment is dit nog gebaseerd op de gevlogen afstand. Sinds 2016 is het aantal miles dat je verdiend op vluchten van American Airlines zelf al gebaseerd op het bedrag dat je betaald. Dit noemen we revenue based.

Ook partners revenue bases bij AAdvantage

Nog niet op alle partners van American AAdvantage verdien je vanaf oktober miles gebaseerd op het bedrag wat je voor je ticket besteed. Vanaf die datum geldt dit enkel voor British Airways en Iberia. American Airlines onderhoudt namelijk een nauwe samenwerking met deze maatschappijen. Eerder was het om bepaalde technische redenen nog niet mogelijk om ook op tickets van partners miles uit te reiken gebaseerd op het bedrag dat je besteed. Nu is dit dus wel mogelijk. Vanaf 18 oktober verdien je 5 AAdvantage miles per besteedde dollar op vluchten met British Airways en Iberia. Als je elitestatus hebt binnen AAdvantage, dan krijg je de volgende bonussen:

  • Gold leden krijgen 40% bonus
  • Platinum leden krijgen 60% bonus
  • Platinum Pro leden krijgen 80% bonus
  • Executive Platinum leden krijgen 100% bonus
Advantage partners
Vanaf oktober 2023 verdien je ook op vluchten met British Airways en Iberia miles gebaseerd op het bedrag dat je betaald. (bron: British Airways)

Dit is natuurlijk erg jammer. Spaarders bij American AAdvantage die veel op goedkope tickets met British Airways en Iberia vliegen verdienen met deze wijziging minder miles. Wie de wereld van loyaliteitsprogramma’s een beetje volgt had dit natuurlijk al aan zien kunnen komen. De wijziging is trouwens wederzijds. Spaarders bij de British Airways Executive Club verdienen namelijk ook miles gebaseerd op het bedrag dat is besteed. Het vergaten van status bij de Executive Club is echter wel aantrekkelijker dan bij AAdvantage.

Uitgelichte afbeelding: British Airways

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    “Dit is natuurlijk erg jammer. Spaarders bij American AAdvantage die veel op goedkope tickets met British Airways en Iberia vliegen verdienen met deze wijziging minder miles.”

    Dat is helemaal niet erg jammer. In tegendeel, het is terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *