InsideLook: First Class Lounge The Private Room Singapore Airlines6 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

First Class reizen blijft natuurlijk een droom voor vele frequent flyers. Op de luchthaven van Singapore bezochten we eerder al de prachtige Qantas First Class Lounge. Deze keer mochten we een kijkje nemen in de vermaarde First Class lounge van Singapore Airlines, genaamd ‘The Private Room’. Lees (en kijk) mee en je komt alles te weten ons bezoek aan deze exclusieve lounge.

Singapore Changi Airport

De internationale luchthaven van Singapore is bij vele reizigers favoriet. De doorgaans snelle en efficiënte paspoortcontrole en vele faciliteiten maken dat het vliegveld wereldwijd bekendheid geniet. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het winkelcentrum Jewel City met prachtige groene binnentuin en waterval.

Singapore Changi Airport ligt op een klein half uurtje per taxi van het stadscentrum van Singapore. Met het openbaar vervoer is het vliegveld ook prima bereikbaar. Bijvoorbeeld met bus 36 of de groene metrolijn East West Line.

Nagenoeg alle grote internationale maatschappijen vliegen op Singapore. De luchthaven beschikt over vier terminals. Singapore Airlines vliegt vanaf T1, 2 en 3. Emirates, Qantas, Qatar Airways, KLM, Air France en Cathay Pacific vliegen vanuit Terminal 1. Voor onder meer Swiss, United, Lufthansa en Singapore Airlines ga je naar Terminal 3.

Singapore Airlines heeft op het moment vier airport lounges in Singapore. De KrisFlyer Gold en SilverKris zijn Business Class lounges, waarbij laatstgenoemde de luxere is. Singapore Airlines beschikt zelfs over twee First Class lounges, waaronder het vermaarde The Private Room concept, waar deze review over gaat.

Toegang Singapore Airlines The Private Room

In tegenstelling tot de ‘normale’ First Class lounge van Singapore Airlines is The Private Room alleen voor reizigers van Singapore Airlines zelf. Andere Star Alliance First Class pax mogen namelijk geen gebruik maken van The Private Room als zij niet met SIA vliegen. Lufthansa First Class passagiers mogen bijvoorbeeld de reguliere First Class lounge bezoeken. Om de lounge exclusief te houden is het niet toegestaan om gasten mee te nemen die niet in First Class vliegen. Toegang kopen tot de lounge is ook niet mogelijk.

InsideLook: First Class Lounge The Private Room Singapore Airlines

Faciliteiten Singapore Airlines The Private Room

InsideFlyer neemt op uitnodiging van Singapore Airlines een kijkje in de meest exclusieve lounge van de maatschappij. Bij binnenkomst worden we meteen begroet door een van de hosts bij de centrale receptie. Hier kunnen gasten zich aanmelden voor toegang tot de SilverKris Lounge, First Class Lounge of The Private Room.

InsideLook: First Class Lounge The Private Room Singapore Airlines

InsideLook: First Class Lounge The Private Room Singapore Airlines

First Class passagiers worden meteen persoonlijk naar de lounge begeleid. Onze host brengt ons dan ook meteen naar The Private Room. We slaan bij de ingang linksaf en daarna nogmaals linksaf. We betreden via een prachtige ontvangstruimte de lounge. Het is meteen duidelijk dat Singapore Airlines veel aandacht heeft besteed aan het ontwerp van de lounge. De gebruikte materialen en afwerking is van top kwaliteit.

InsideLook: First Class Lounge The Private Room Singapore Airlines

Bij de ontvangstruimte is aan de linkerzijde een speciale familie ruimte voor gezinnen die reizen met kinderen. Een stukje terug is de toegang tot de sanitaire faciliteiten als de toiletten en douches, maar daarover later meer.

InsideLook: First Class Lounge The Private Room Singapore Airlines

Als we de lounge verder inwandelen volgt er eerst een zitgedeelte. Hier zijn verschillende soorten zitjes, geschikt voor zowel alleen als samen reizende passagiers. Er zijn banken, stoelen, fauteuils en tafeltjes in verschillende formaten.

InsideLook: First Class Lounge The Private Room Singapore Airlines

De lounge oogt zeer ruimtelijk, maar er zijn ook hoekjes gecreëerd waardoor je ook met wat meer privacy kunt zitten. De gebruikte vormen en kleuren zijn herkenbaar van de First en Business Class cabines aan boord. Verder is er nog gedacht aan aparte vergaderruimtes en kleinere ruimtes voor het voeren van een telefoongesprek.

InsideLook: First Class Lounge The Private Room Singapore Airlines

Als we verder de lounge inlopen komen we in het restaurant gedeelte. De tafels zijn al ingedekt met nette witte servetten en bestek. In The Private Room van Singapore Airlines zul je geen buffet terugvinden. Alles bestel je a la carte, net als bij de Qantas First Class lounge.

Sanitaire faciliteiten

Qua sanitaire voorzieningen heb je in deze lounge ook niets te klagen. Singapore Airlines heeft in The Private Room lounge bijvoorbeeld ook enkele ‘day rooms’. Dit zijn een soort hotelkamers waar reizigers kunnen uitrusten. In de day room zijn naast een bed met luxe Tempur matras en bureau ook een comfortabele fauteuil, aparte stoelen en bagagerek te vinden. Er zijn in de lounge vier van deze kamers, die elk door maximaal één persoon gebruikt kunnen worden.

InsideLook: First Class Lounge The Private Room Singapore Airlines

Uiteraard is er ook uitgebreidere gelegenheid voor het gebruik van de luxe douches en toiletten. Singapore Airlines zegt zelfs de grootste douche van het hele vliegveld te bieden in The Private Room.

InsideLook: First Class Lounge The Private Room Singapore Airlines

InsideLook: First Class Lounge The Private Room Singapore Airlines

InsideLook: First Class Lounge The Private Room Singapore Airlines

Er is ook een apart kolf- en verzorgingsruimte voor baby’s en kleine kinderen. In de toiletten en douches biedt SIA luxe amenities van het merk Como Shambhala.

Food & Beverages

Het restaurant bevindt zich dus achterin de lounge, maar als je wil kun je vanuit elke zitplaats een drankje of maaltijd bestellen. Bij het restaurantgedeelte vind je ook koelingen met exclusieve wijnen en champagne van Tattinger. Op het menu staan naast lokale gerechten ook internationale klassiekers. Denk aan Singapore Laksa soep met kreeft en een selectie aan dim sums als ontbijt. Voor de lunch en diner is er keuze uit onder meer salade met gerookte zalm, wagyu burger en noodles met garnalen en coquilles.

Op het drankmenu staan naast de bekende TWG thee en barista koffie ook wijnen, champagnes en sterke drank. Singapore Airlines schenkt Tattinger Comptes de Champagne uit 2007. Daarnaast is er keuze uit rode en witte wijnen uit Frankrijk, Australië en Nieuw-Zeeland. Een glaasje frisdrank of verse vruchtensap is uiteraard ook mogelijk. Elke bestelling wordt persoonlijk opgenomen en uitgeserveerd aan je tafel.

Service

De service bij Singapore Airlines ervaar ik over het algemeen als erg goed, laten we zeggen bovengemiddeld. De medewerkers zijn altijd vriendelijk en heel behulpzaam. In deze lounge is dat niet anders. Je zou je bijna af kunnen vragen want je nog extra kan aanbieden bovenop de al erg goede service van SIA. In deze lounge is de servicebenadering dan ook met nadruk op de persoon. Zo heb je een vast aanspreekpunt. Deze medewerkers houdt dan ook je vertrektijd in de gaten en zorgt dat het je aan niets ontbreekt.

In deze lounge is het in de namiddag en avond overigens het drukste. Op die momenten zijn er zo’n 20 tot 40 gasten, laat ik me vertellen. Singapore Airlines past de bezetting hier ook op aan, zodat ook op de drukke momenten een persoonlijke service mogelijk blijft. De lounge gaat ook pas dicht om 2.00 uur in de ochtend. Zeer ruime openingstijden dus.

Uitgerust op reis

Singapore Airlines wil met haar lounges vooral rust en luxe uitstralen. We weten allemaal dat een airport lounge niet per definitie altijd rustig is. Maar bij de The Private Room slaagt Singapore Airlines erin een rustgevende omgeving te creëren waarin je echt uitrust voordat je je reis weer hervat. SIA doet dat beter dan Qantas, waarbij het ‘spitsuur’ ook echt druk aanvoelde. Maar dat heeft natuurlijk ook met het tijdstip van bezoek te maken. Al met al is The Private Room zeker de moeite waard om te bezoeken als je de kans hebt. En natuurlijk maakt dit de First Class ervaring compleet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *