InsideLook: First Class Lounge Singapore Airlines5 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder namen we al een kijkje in de vermaarde First Class lounge ‘The Private Room’ van Singapore Airlines op de Internationale luchthaven van Singapore. Maar natuurlijk willen we ook de ‘normale’ First Class lounge bekijken. Deze is ook toegankelijk voor andere Star Alliance First Class passagiers en top tier frequent flyers. In deze InsideLook lees je alles over deze exclusive First Class lounge in Singapore.

Singapore Changi Airport

Het is absoluut geen straf om gebruik te maken van de internationale luchthaven van Singapore. De doorgaans snelle en efficiënte paspoortcontrole en vele faciliteiten maken dat het vliegveld wereldwijd bekendheid geniet. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het winkelcentrum Jewel City met prachtige groene binnentuin en waterval.

Singapore Changi Airport ligt op slechts een klein half uurtje per auto/taxi van het stadscentrum van Singapore. Met het openbaar vervoer is het vliegveld ook prima bereikbaar. Bijvoorbeeld met bus 36 of de groene metrolijn East West Line.

Nagenoeg alle grote internationale airlines vliegen op het vliegveld van Singapore. De luchthaven beschikt over vier terminals. Singapore Airlines vliegt vanaf T1, 2 en 3. Emirates, Qantas, Qatar Airways, KLM, Air France en Cathay Pacific vliegen vanuit Terminal 1. Voor onder meer Swiss, United, Lufthansa en Singapore Airlines ga je naar Terminal 3.

Singapore Airlines heeft op het moment vier airport lounges in Singapore. De KrisFlyer Gold en SilverKris zijn Business Class lounges, waarbij laatstgenoemde de luxere is. Singapore Airlines beschikt zelfs over twee First Class lounges. Allereerst is er The Private Room die exclusief voor SIA First Class passagiers toegankelijk is. Daarnaast is er de ‘normale’ First Class Lounge, waar deze review over gaat.

Toegang Singapore Airlines First Class Lounge

In tegenstelling tot The Private Room is de reguliere First Class Lounge ook toegankelijk voor passagiers die niet met Singapore Airlines vliegen. Uiteraard is voor toegang wel een First Class ticket nodig van een Star Alliance maatschappij. Afgezien van Singapore Airlines kan dat bijvoorbeeld ook Lufthansa of SWISS zijn.

Op ons YouTube-kanaal vind je ook een video-impressie van deze InsideLook van de Singapore Airlines First Class Lounge op Singapore Airport. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviews, InsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

Naast Star Alliance First Class passagiers hebben ook top tier frequent flyers toegang. Het gaat dan om Solitaire PPS Club leden, dit staat gelijk aan Star Alliance Gold. Volgens de website van Star Alliance mag je in deze lounge een gast meenemen die op dezelfde vlucht reist. Om de lounge exclusief te houden is toegang kopen tot deze First Class lounge helaas niet mogelijk.

Faciliteiten Singapore Airlines First Class Lounge

InsideFlyer nam eerder al op uitnodiging van Singapore Airlines een kijkje in de meest exclusieve lounge van de maatschappij: The Private Room. Uiteraard bekijken we ook de ‘normale’ First Class Lounge. Bij binnenkomst worden we meteen begroet door een van de hosts bij de centrale receptie. Hier kunnen gasten zich aanmelden voor toegang tot de SilverKris Lounge, First Class Lounge of The Private Room.

First Class passagiers worden meteen persoonlijk naar de lounge begeleid. Onze host brengt ons dan ook meteen naar de First Class lounge. Vanuit de prachtige ontvangstruimte gaan we linksaf en wandelen we rechtdoor de lounge in. Als je hier linksaf slaat kom je in The Private Room. Net als in die lounge is de vormgeving van de First Class lounge ook zeer stijlvol. De gebruikte materialen en afwerking zijn ook hier van hele goede kwaliteit.

Na de toegang tot de First Class lounge sta je gelijk in het centrale gedeelte. Hier zijn diverse soorten zitjes. Bijvoorbeeld banken met lage tafels, maar ook tafeltjes met stoelen. Er is ook geacht aan alleenreizende passagiers. Overal is voorzien in stopcontacten en USB-poorten. Wat opvalt is daar ook hier alles ruim opgezet is en er meer dan voldoende privacy is.

Bij binnenkomst rechts is een grote bar en achterin is het buffet te vinden. Daarover lees je later meer in deze InsideLook van de Singapore Airlines First Class Lounge op Singapore Changi Airport.

Achterin zijn de ruime toiletten en luxe douches te vinden. Ook is er een babyverschoonruimte. In de sanitaire voorzieningen biedt SIA ook hier luxe amenities van het merk Como Shambhala. Voor zakelijke reizigers zijn er vergaderruimtes beschikbaar met een maximale capaciteit van zes personen. Tot slot is er nog een ‘Play Room’ voor kleine kinderen.

Eten en drinken

Deze SIA First Class lounge kent een buffet waar gasten eten en drinken kunnen pakken. Dit is anders dan in de Private Lounge waar je juist alles van de menukaart bestelt. Het buffet biedt een divers aanbod van warme en koude gerechten. Zo is er keuze uit Indiase, Chinese en westerse specialiteiten. Gerechten worden ook op bestelling bereid bij het live cooking station.

Wat betreft drinken is er ook niks te klagen. Zo heb je keuze uit alle denkbare frisdranken en vruchtensappen. Ook is er keuze uit de bekende TGW thee en verse koffiespecialiteiten. Bij de grote bar voorin de lounge kun je naar believen verse cocktails laten maken. En er is een ruim aanbod van wijnen, bier en sterke drank.

Service

De service bij Singapore Airlines is in onze ervaring eigenlijk altijd al erg goed. In de lounge is dat ook duidelijk terug te zien. De medewerkers zijn zeer vriendelijk en altijd behulpzaam. In deze lounge is dat net zo als in The Private Room. Verder wordt het buffet netjes bijgehouden en zijn alle tafeltjes schoon en netjes. Daar kunnen sommige lounges nog wat van leren.

Gedurende ons bezoek is het erg rustig in de lounge. Het kan hier wel wat drukker worden uiteraard, maar door de grote hoeveel plaatsen voelt het niet snel druk aan.

Foto’s: InsideFlyer – Christian 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *